שלום רב אני בעלת תואר ראשון בספרות דרמה ופילוסופיה ותעודת הוראה בספרות ממכללת אורנים. לא עסקתי בהוראה כי אחרי הסטאג' גליתי שמאוד קשה לי ללמד בתיכון ואני מצטערת שלא למדתי הוראה לכיתות יסוד. במהלך השנים נאלצתי לעבוד במזכירות שירות לקוחות ומכירות על מנת להתפרנס שכן אין מה לעשות עם התואר הנל. היום אני בת 38 ונמאס לי מעבודות זמניות ורוצה למצוא כיוון שיעניק לי בטחון תעסוקתי. אני רוצה ללמוד משהו אבל פוחדת ששוב אבזבז זמן [שאין לי] וכסף על מקצוע שאין לו ביקוש. שאלתי היא- מה אוכל ללמוד בקורס/הסבה קצרה שיעניק לי מקצוע מבוקש והאם אוכל לעשות הסבה ללימודי הוראה לגיל הרך ויתחשבו בתעודת הוראה שכבר יש לי או שהדבר כרוך שוב בתואר של 3 שנים? איזה תחומים בהוראה [לגיל יסוד] יכולים להתאים לי תוך כדי התחשבות בתואר שיש לי? אילו מקצועות הולך היום בשוק התעסוקה? אודה לתשובתכם. ליאן
ה
הדר גולדשמידט
הסבת הוראה מעל יסודי לגילאי יסודי
ניצולה שלום :) אתחיל מהסוף, את יכולה להשתלב בבית ספר יסודי עם תעודת ההוראה שיש ברשותך כבר. מה גם שלמדת תחומים שבהחלט מתאימים לכל הגילאים.
האפשרות הפשוטה ביותר היא להתקבל לעבוד בבית ספר יסודי משולב חטיבת ביניים ומשם לסלול את דרכך לגילאים הצעירים יותר. תוכלי גם להשתלב בביה"ס יסודי ישירות וללמד את הבוגרים יותר, כיתות ה'-ו' וכך לאט לכבוש את מעמדך בבית הספר.
אם את מתקשה לחדור לבתי ספר רגילים, נסי בבתי ספר פרטיים, כולם עובדים עם משרד החינוך, כך שזה לא סותר, אך בבית ספר אלה, הגמישות רבה יותר ומכאן גם התוצרים.. לדוגמא, יש לך את הבית של תמר- בית ספר ללקויות למידה, בתי הספר הדמוקרטיים, אנטרופוסופיים ועוד..
לגבי מקצועות מקבילים נוספים, אני לא רואה סיבה לפרוט שכאלה, אם את מכוונת לנישת החינוך כ"כ הרבה שנים ופשוט לא חודרת אותה. אם מאיזו שהיא סיבה את לא מצליחה לעבור את החסם הנוכחי את מוזמנת להעלות שאלות ממוקדות נוספות ואסייע לך לעבור את המדרגה הנוכחית.
המון בהצלחה, למרות השינויים שחלים לאחרונה בתחום ההסבה , עדיין חסרים מורים טובים שמגיעים לתחום מתוך בחירה. אשמח לסייע בדרך, בברכה.