ברצוני להתחיל ללמוד שנה הבאה, לא בחרתי מקצוע מסוים אבל אני פחות או יותר רוצה להתמקד בתחום כזה או אחר של תקשורת שעוסק בעיתונות/כתיבה/רדיו/טלוויזיה ולא פוסל גם מדעי המדינה. לא עשיתי בחינת פסיכומטרית ואין בכוונתי לעשות, ממוצע הבגרויות שלי עומד על 80. חיפשתי מקום עם תנאי קבלה "נוחים" ומצאתי את האוניברסיטה הפתוחה אבל כל בן אדם ששאלתי אמר לי לא להתקרב למקום כך שכרגע אני נמצא בדילמה ואני מחפש מכללה שבאמת תוכל לעמוד על הציפיות שלי מבלי להיתקל בתנאי קבלה קשים. אשמח לעצות,המלצות לגבי מכללות, וכו'.
י
יסמין
תחפש במכללות שונות
גם אני לא עשיתי פסיכומטרי וממש לא מתכוונת לעשות גם.. בדקתי קצת על לימודי תקשורת במכללות ויש במכללת ספיר ומכללת אריאל מגמות תקשורת טובות. אפשר להתקבל לתואר עם ממוצע בגרות 83-85 תכנס לאתרים שלהם תתקשר ותברר קצת, יש מקרים שעושים ראיונות ולמי שיש ציון חריג או נמוך בכל זאת מעבירים. בהצלחה :]
ה
הדר גולדשמידט
מכללות אזוריות
ישי שלום, אוסיף על התשובה של יסמין שבעוד מוסדות אקדמיים, בעיקר במכללות אזוריות, שהן זרועות של האוניברסיטאות, יש את האפשרות להכנס לשנה ראשונה על תנאי. בדרך כלל התנאי הקבלה בהחלט סבירים (המכללה למנהל היתה היחידה ששמעתי עליה עד היום שהציבה רף גבולי אפשרי, והיא מכללה פרטית..) סביר להניח שתדרש לעבור מבחן קבלה לא מורכב וכך תוכל להשתלב ללא פסיכומטרי.
לימודים באוניברסיטה הפתוחה אכן לא פשוטים, נדרש כח רצון ומשמעת עצמית לא קטנה, אך זוהי אוניברסיטה לכל דבר, איכות התוכן והרמה גבוהים מאוד, כך שבמקרים מסויימים כמו בכל דבר בחיים אנחנו בוחרים בהתאם למה שמוצע לנו..
לימודים באריאל
היי, אני ממש מסכימה איתך גם אני לא עשיתי שום פסיכומטרי ואני לומדת באריאל תקשורת כבר שנה שלישית. הלימודים ממש מעניינים, יש המון קורסים פרקטיים שזה ממש שווה. יש חטיבות העשרה שהם או פסיכולוגיה או מדעי המדינה או ניהול או מזרח תיכון. ככה שאתה נוגע בכל מה שמעניין אותך. יש התמחויות בתוך תקשורת משנה ב' והם: רדיו, עיתונות, קולנוע וטלוויזיה, שיווק ופרסום או דיגיטאלית. תנאי הקבלה באריאל הם: בגרות ממוצע 93 עם אנגלית 4 יח"ל מעל ציון 70. אם אתה לא עומד בתנאי הקבלה יש מכינה ייעודית במקום הבגרות. שיהיה בהצלחה...