שלום, שמי אופירה ואני בעלת תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך. סיימתי את התואר בהצטיינות. עבדתי לאחרונה כרכזת בחברת השמה ועקב צמצומים פוטרתי, אך למען האמת כבר חשבתי לעזוב שכן אני בת 38 ואני לא מצליחה להיכנס לעבודה בארגון בתחום משאבי אנוש והשכר המוצע בחברות השמה הוא נמוך והעבודה שוחקת שכן היא מתמקדת אך ורק בגיוס ולא בפרט ורווחה שהרבה יותר מדברים אליי. אני מובטלת מזה חצי שנה וממש ממש מיואשת. חשבתי לעשות הסבה מקצועית אך אני ממש לא יודעת למה. תואר שני בפסיכולוגיה לא בא בחשבון כי ניסיתי בעבר והמתא"ם לא היה גבוה מספיק ועכשיו כבר מאוחר. אומנם אני אוהבת תחום זה אך אין עבודה בתחום. אני מחפשת לימודי עתודה/קורסי הכשרה מקצועית שעם סיומם אוכל להשתלב בשוק העבודה אך אין לי מושג מה. חשבתי על מחשבים מרוב ייאוש למרות שזה מקצוע קר ואני אוהבת לעבוד עם אנשים אך אין לי מושג איזה קורסים והאם מקבלים לשוק התעסוקה אנשים עם קורסים במחשבים ולא תואר. אני אודה לך מאוד באם תוכלי לייעץ לי שכן אני ממש אובדת עצות. תודה. אופירה.
א
אושרת
מחכה יחד איתך לתשובה
מעניין אותי לקרוא את התשובה להתלבטות שלך, מקווה שנקבל אותה בהקדם..
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום אופירה,
כבוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וחינוך עומדות בפנייך מספר אפשרויות להמשך לימודים: אם מעניין אותך להמשיך ולעבוד בתחומים הסובבים את התרבות הארגונית משאבי אנוש וכדומה לימודי מוסמך בייעוץ ופיתוח ארגוני יכולים להתאים לך. אם את נמשכת יותר לחינוך הדרכה וטיפול תוכלי לפנות ללימודי מוסמך בייעוץ חינוכי.
קיימים מסלולים נוספים של לימודי תעודה היכולים להתאים לך כמו הנחיית קבוצות, אימון coaching ועוד.....
אשמח לתשובתך כדי שאוכל להמשיך ולתת לך הכוונה בברכה מיטל ווארפול
א
אופירה
הסבה מקצועית- קריירה שנייה
מיטל שלום, תודה על תגובתך המהירה. אני לא חושבת נכון לעכשיו על לימודי מוסמך מאחר שאני צריכה כבר עבודה לטווח ארוך. אני בת 38 ורוצה ללמוד משהו שיבטיח לי עבודה. גם לימודי ייעוץ ארגוני, לא בהכרח יקנו לי עבודה אם אין לי את הניסיון בתחום לפחות של כמה שנים. ובינתיים במה אעבוד? בכל אופן, חשבתי יותר על לימודי תעודה. איזה לימודי תעודה את חושבת שכדאי לי ללמוד על מנת שיאפשרו לי באמת להשתלב בשוק העבודה. קורס הנחיית קבוצות כשלעצמו יבטיח לי עבודה? אשמח אם תוכלי לייעץ לי הן לגבי קורסים/לימודי תעודה שנוגעים לתחום לימודיי (אבל שאוכל למצוא עבודה בעקבותם) והן לגבי קורסים בתחום המחשבים שיוכלו להקנות לי עבודה. תודה רבה. אופירה
ה
הדר גולדשמידט
חיפוש עבודה ממוקד - חתירה למשא"ב בחברה
אופירה שלום, שבתי לאייש את הפורום, בתקווה שמיטל תשאר ותחלוק איתי בשאלות, אבל ברשותך עד אז אשיב במקומה.
המעבר מחברת השמה לחברה רגילה עשוי בהחלט להיות לא קל, אך מדוע את מעוניינת בהסבה?? את אומרת שאת אוהבת את מה שאת עושה, רק רוצה לשנות סביבת עבודה, כל זה לא סיבה לשקול הסבה.
חצי שנה זה זמן לא מבוטל בין עבודות, האם בדקת את עצמך בנושא חיפוש העבודה? האם נעזרת בקולגות ובנטוורקינג? חיפוש עבודה פעיל מייצר הזדמנויות רבות יותר, לעומת החיפוש במדורי דרושים ושליחת קורות חיים, זה בדוק ולשמחתי עובד, אך דורש לא מעט עבודת שטח, על זה נאמר שלא קל להיות מובטל..
אני ממליצה לך במקביל לחיפוש פעיל וממוקד למשאבי אנוש לשקול לשלב אדמיניסטרציה ומשאבי אנוש. הרבה חברות קטנות לא מבינות את הצורך בניהול המשאב האנושי עד שהן נתקלות בעובדת ראויה שעושה להם סדר בארגון ומייעלת את המערכת הפנימית. בד"כ התפקיד מתחיל בחלקו באדמיניסטרציה ובחלקו גיוס ורווחה ועם הזמן מתמקצע להון האנושי ומה שמסביב וזוטר מתחלק בייעול בין העובדים במנהלה.
התפקידים האלה עשויים להיות פזורים ממש תחת ידייך ולא תראי אותם כיוון שאת לא פותחת את הערוצים הנכונים.
אם את עדיין מתעקשת על הסבה, אשמח לחשוב איתך על כיוונים יצירתיים, אני חושבת שכל תזוזה שתבצעי כרגע, תדרוש ממך במקרה הטוב לחזור לנקודת ההתחלה בתנאים, בדרישות ובכלל במקצועיות.
לגבי תוספת, זה כבר סיפור אחר לגמרי, הוספת הנחיית קבוצות לנישת גיוס, תאפשר לך בהמשך להוביל תהליכים פנים ארגוניים, להעביר מרכזי הערכה, להעביר סדנאות שונות ומגוונות, בליווי העשייה הראשית. אין הרבה מנחי סדנאות שמצליחים להתפרנס מהנישה הזו לבד. אך לתפור אותה לעולם התעסוקה זה בהחלט ממוקד ונכון.
אשמח לענות על שאלות נוספות אם ישנן, בהצלחה. הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה תעסוקתית 052-6969745