שלום רציתי לשמוע קצת דעות לגבי לימודי סביבה או הנדסת סביבה. קודם כל מה עדיף? אפשרות אחת ללמוד הנדסת סביבה ולאחר מכן לעשות תואר ביחסים בינלאומיים. אפשרות שנייה היא תואר משולב של סביבה וכלכלה (לא הנדסה!), ולאחר מכן תואר שני יחסים בינלאומיים, אפשרות שלישית תואר משולב של סביבה ויחסים בינלאומיים. אני יודעת שהנדסה זה מקצוע יותר "בטוח" אבל מאוד מכוון לתחום מסוים, השאלה אם תואר רגיל בשילובים שציינתי יכול גם לסייע במציאת עבודה משמעותית ומעשית. אשמח מאוד לתשובה מפורטת כי חסר לי מידע בנושא תודה רבה!
ה
הדר גולדשמידט
לימודי דוברות וסביבה
ליטל שלום, כל האפשרויות שהעלית מכוונות לנישת דוברות, יחסים בינלאומיים. אני חושבת שזה רעיון מצויין לשלב נישה מקורקעת. תחום הסביבה בהחלט במגמת עלייה ואני בהחלט חושבת שבעתיד יתפוס מקום נרחב יותר בשוק התעסוקתי. בהווה אני יכולה לומר שבוגרי לימודי סביבה נתקלים בשוק דל מאפשרויות, אך את מכוונת לעוד מספר שנים.. שילוב כלכלה / הנדסה הם שילוב שיכול להיות טוב, תלוי בתוכן ובמשקל שיש לכל נישה.
כנסי לכל תואר שציינת, עברי על התכנים, תראי למה את מתחברת יותר. התכנים שתאהבי יוציאו ממך את המיטב, בעוד 3-4 שנים זו תהיה צידה מדוייקת.
את מוזמנת להעלות שאלות נוספות במידה ואת זקוקה. בהצלחה,
להדס -תחומי תעסוקה
תודה רבה על התשובה, האם תוכלי לתת לי דוגמאות לתחומי תעסוקה?
ה
הדר גולדשמידט
תחומים בשוק ללימודי סביבה
ליטל שלום, כפי שציינתי, כיום מגוון העבודות דל ומתרכז בעיקר בחברות שעוסקות באחד מהענפים הבאים: מיחזור חומרים, עיצוב נוף וסביבה, שימוש באנרגיה חלופית, בנייה אקולוגית.