אני כבר המון זמן מנסה להחליט מה ללמוד.אני כבר חשבתי על כל תחום אפשרי כמעט.אני בן 25 עוד מעט מאיזור המרכז,בעל תעודת בגרות חלקית,פרשתי מלימודי תקשורת בפתוחה מתוך חוסר עניין מקצועי בתחום הזה.החלום שלי בעיקרון היה מאז גיל 18 להיות פסיכולוג,אך וויתרתי עליו לאחר אבחון תעסוקתי שעשיתי במכון לייעוץ מקצועי ידוע בארץ,ותוצאות האבחון מצאו כי כרגע אינני מתאים לתחום הטיפולי.נמצא כי אני בעל תשומת לב לפרטים ובעל יכולת טובה בכל הקשור לשפות.הפנו אותי לתחומים כמו בלשנות,מידענות ותרגום.למען האמת אני מרגיש נמשך לתחום ההיסטוריה ויש לי זיקה לדברי ערך ישנים.אני כבר מיואש לגמריי ולא יודע למי לפנות ומה להחליט ללמוד:(.הלב אומר או היסטוריה או תחום השפות.אך אני מרגיש קצת מבולבל ומפחד להחליט.הייתי האמת רוצה לעסוק בתחום המחקר בכל הקשור להיסטוריה ושפות.או בכל הקשור להיסטוריה ומלחמות,תרבויות וכיוצא בזה.בנוסף לכך אני אדם שיודע להתנסח טוב בכתב,ממושמע,מנומס,אוהב תינוקות,ומסודר.פשוט כל התחום של תרבויות,דתות,וכל הקשור להיסטוריה וכ'ו מסקרן אותי.אשמח לתשובה!
מ
מיטל ווארפול
לימודי טיפול
שלום אור,
אם החלום שלך להיות מטפל, אל תוותר עליו בגלל אבחון......
ניתן לעבוד בייעוץ טיפול והדרכה גם ללא לימודי פסיכולוגיה, לדוגמא אם תבחר את מקצוע הייעוץ החינוכי בשילוב עם תעודת הוראה, תחום שניתן להתפתח בו ולהגיע גם לקליניקה פרטית בעתיד הכל תלוי לאן אתה מכוון. אם אתה טוב בשפות תוכל לשלב לימודי תעודת הוראה באנגלית לדוגמא ובהמשך אם הנ"ל יהיה רלוונטי ניתן להתפתח ללימודי המשך בתחום. אם הסטוריה מושך אותך תוכל להתמקצע בלימודי תעודת הוראה בהיסטוריה.
אנא חזור אליי עם פרטים נוספים, ספר לי קצת יותר על עצמך, מה אתה אוהב למה נמשך לטיפול, איזה קבוצת גיל מעניינת אותך? מה עם לימודי מזרח תיכון, או מדעי התנהגות וסוציולוגיה?
אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
א
אור
למיטל
אני בנאדם שנמשך לתחומים ההומאניים.אני דיי שקט וביישן קצת,אוהב לעזור,רגיש,אוהב סדר,בעל יצר חקרני,סקרנות דיי גדולה,בתיכון למדתי תיירות אך כבר התחום לא ממש מעניין אותי.מאז שאני זוכר את עצמי טופלתי אצל פסיכולוגים ובגלל זה נדבקה בי המחשבה לעזור לאנשים אבל לאחר האבחון התחלתי קצת לקבל אור על התחום הפסיכולוגי.כנראה וויתרתי על לימודי פסיכולוגיה,אך מאז שאובחנתי אני מרגיש קצת מבולבל,מצד שני אני מוצא את תחום השפות כתחום נחמד,בגדול אני בנאדם שאוהב להתעמק בדברים ולחשוב ולהגיע למסקנות,אני רוצה להעביר מסר מסויים,לגביי העזרה לאנשים הדבר קצת נחלש אצלי בגלל מסקנות האבחון וכמעט אני מוותר על זה.כרגע הדגש אצלי בתחום שאני מחפש הוא שיהיה בו תרבויות,שפות,וקצת דגשים היסטוריים.חשבתי על תחומים כמו בלשנות,לימודי מזרח אסיה,היסטוריה,אנגלית...
מ
מיטל ווארפול
תואר ראשון
שלום אור,
לימודי בלשנות מתקיימים במסלול חד חוגי או במסלול דו חוגי בשילוב הוראה, תקשורת, פסיכולוגיה וכו'. כבוגר תואר בבלשנות תוכל להשתלב בתפקידים כמו הוראת שפות, הוראת כתיבה, כתיבה טכנית, הוראת שפות, תרגום, עריכה לשונית, מידענות, השתלבות בתפקידים באקדמיה ללשון, ועוד....... לעומת זאת כבוגר תואר ראשון בלימודי מזרח אסיה תוכל להשתלב בענפים כגון תקשורת, תיירות וכדומה
האם הינך מתחבר לענפי התעסוקה שציינתי? מה עם לימודי קלינאות תקשורת המשלבים שפה וטיפול יחד?
אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
א
אור
קצת בהתלבטות
האמת שאני מתלבט בין כמה וכמה תחומים כבר ככה שהעניין הפך למסובך קצת.לגביי תחום הבלשנות,הוראת שפות נשמעת נחמד,וחשבתי בעבר להיות בתוך האקדמיה ללשון או לעסוק בחקר השפה.בגדול אני מעוניין לעסוק בחקר תרבויות בעיקר או שפות.גם חשבתי לאחרונה על עוד תחומים כמו יחסים בינלאומיים (כתוצאה מכתבה שקראתי בעיתון אתמול על הבחירות בבורמה),ככה שיוצא שאני דיי מתלבט בין כמה תחומים כי אני יודע שכל פעם משהו חדש יתפוס אותי,כמו שאתמול תפס אותי יחסים בינלאומיים ולפני שבוע נתפסתי על בלשנות,ואלו תחומים שלא יצאו מראשי כל כך מהר.כך גם לתחום הקשור בהיסטוריה.מאז האבחון חשבתי על תחום הבלשנות ועל תחום המחקר בפרט,עיינתי בבלשנות אנגלית באונ' בר אילן וחיפה,בתחום הלשון העברית,הוראת אנגלית,תחום ההיסטוריה ולימודי המזרח התיכון,ויחסים בינלאומיים ולימודי מזרח אסיה.מכל אלו אינני יודע מה לבחור לצערי.אני רק יודע שאני רוצה לעסוק בחקר השפה או תרבויות והיסטוריה ושפות יחדיו.לצערי וויתרתי על חלומי להיות פסיכולוג כי כנראה אני באמת כרגע לא מתאים לתחום הזה.לגביי תחום מזרח אסיה,חשבתי על כך בגלל לימודי השפה,והצ'אנס אולי לחוות את רזי התרבות האסייאתית בפרט.אם אבחר בתחום זה זה יהיה בגלל ניסיון להשתלב אולי במשרה במשרד החוץ או במכון שעוסק במחקר מזרח אסיה או דברים הקשורים לכך.מקווה שתצליחי לעזור לי בהודעת הסלט הזו.
א
אור
המשך הודעת קצת בהתלבטות
אני אחד שמחפש תחום שמשלב תרבויות,קצת היסטוריה בינהן,אולי גם שפות.הכל בנושא בעל פן מחקרי,ותקחי בחשבון שמרוב שאני בנאדם מתלבט כבר חשבתי על עוד אפשרות של תואר במדעי החברה והרוח יחדיו.מקווה שתצליחי להגיע לתחום מסויים שיוכל להתאים מכל מה שאמרתי:)! אני פשוט לפעמים רואה את עצמי כאדם שבא להעביר מסר לאחרים,ובו זמנית חושב על לעסוק במחקר בעיקר.ועושה לי טוב לעזור לאחרים.