היי מיטל אני מרגישה בצומת דרכים, בת 23,התחלתי ללמוד באו"פ ב2010 לקחתי : מבוא לפסיכו', מבוא לחשיבה חברתית, סטטי', פסיכ' חברתית. הציונים לא היו בשמיים והלימודים ממש היו קשים (שיעור פעם בשבוע ורב הלימוד הוא עצמאי בבית) החלטתי שאני רוצה ללכת על מכללה פרטית ששם הייחס והשעורים הם רבים יותר (((אבל לא ניגשתי לפסיכומטרי וממוצע בגרויות נמוך מ80. ))) חשבתי על שיפור הבגרויות השנה בפברואר ושנה הבאה תחילת לימודים. ואז התחלתי להתענייין בלימודי אדריכלות ועיצוב בפנים ברשת אורט - הנדסאי והשלמה לתואר בבר אילן, אבל אני לא יודעת אם זה כדאי לעתיד ואם כלכלי בכלל, הציעו לי לימודי הנדסאי תעשיה וניהול ואני לא כל כך מכירה את האופי של הלימודים בתחום המתמט' והנוסחואות אני לא ממש טובה ואני לא רוצה להכשל או להרגיש לא מצליחה בתחום בו אבחר מאוד חשוב לי להצליח ולא לקבל ציונים ממוצעים. כעת ההתלבטות שלי היא בין מדעי ההתנהגות בדגש על משאבי אנוש או הנדסאי. איך אדע איך להמשיך? מה כדאי יותר?
תודה
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום לירון, קיימות מכללות רבות אשר ציון הפסיכומטרי אינו מהווה תנאי קבלה, אולם אם אינך עומדת בסף הקבלה מבחינת ציון הבגרות יהיה עלייך להשלים מכינה וכך תוכלי להתקבל למגמה הקרובה יותר לליבך, כמו מדעי התנהגות. כדי להתמקצע באדריכלות ועיצוב פנים עלייך להיות עם כשרון סרטוט, עניין באסטתיקה בעיצוב. תכני הלימוד בתחום כוללים: תכנון אדריכלי, עקרונות תכנון, מערכות המבנה, חישוב סטטי ותכנון הנדסי, תורת הבניה, תחיקת הבניה, חומרי בניה, הנדסת אנוש, שרטוט אדריכלי ממוחשב ותלת מימד, תחיקת הבניה והבטיחות, המחשה חזותית, עיצוב פנים וארגון חלל, תורת הצבע, בנית דגמים, עיצוב ריהוט, תכנון אקלימי, בניה ירוקה ועוד. אני ממליצה לך להגיע ליום פתוח ולבחון כל אחת מהמגמות לעומק קשה מאוד להחליט על סמך קריאה בלבד, מקצוע לחיים. מכיוון ש2 התחומים שבחרת מבוקשים מאוד אך שונים עלייך להגיע לייעוץ לימודים אישי ולקבל פרטים נוספים לפני קבלת ההחלטה הסופית
ניתן לפנות לאתר לקבלת שירות אישי חינם אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
ש
שרי
תגובה ללירון
היי לירון אני במקרה למדתי עיצוב פנים במכללה למנהל ולאחר שנה פרשתי ועברתי לאו"פ למסלול ניהול ופסיכולוגיה. אז כמה דברים שאולי יעזרו לך: לגבי עיצוב/אדריכלות צריך לקחת בחשבון שזה לא מספיק שזה מעניין וכיף לצפות בתכניות עיצוב. זה דורש המון הכנת פרויקטים, בניית מודלים, אומנות ובקיצור המון עשייה וזה לא מתאים להרבה אנשים. וכמובן שיש מבחני כניסה שכוללים מבחני עיצוב מעשיים במקום, צריך להכין תיק עבודות, וזה לא פשוט להתקבל. אז השאלה אם את אדם יצירתי מטבעך. לגבי האו"פ הלימודים אמנם לא קלים, אבל יש המון חומר לימוד באתר ושיעורים מוקלטים בכל נושא, תמיד אפשר להתחבר למחשב ולהאזין לשיעורים, הם עוברים על כל החומר, אפשר להשקיע ולהוציא ציונים טובים. לדעתי חבל על השיעורים שכבר עשית, הכסף שהוצאת, ייתכן שתעברי למכללה ותגלי שדרישות הנוכחות בכל השיעורים גוזלים ממך המון זמן, המון שעות מבוזבזות בין השיעורים, ולא תקבלי יחס יותר אישי ממה שאת יכולה לקבל באו"פ, הכל תלוי במנחה. בכל מקרה אם תחזרי לפתוחה עדיף לא לקחת יותר מ 2 או 3 קורסים בסמסטר כי כל קורס נותן הרבה נק זכות ולכן המון חומר. בזמן שיקח לך לשפר בגרויות ולהתקבל למקום אחר את כבר יכולה לסיים תואר ראשון בפתוחה... בכל מקרה זו דעתי. אני אישית בזבזתי המון זמן בהתלבטויות וזה באמת חבל. להרבה אנשים אין מושג מה הם רוצים לעשות וייתכן שעוד 10 שנים תשני את דעתך ותעשי הסבת מקצוע, בינתיים את יכולה לעשות תואר במדעי החברה וללמוד משהו שמעניין אותך אבל שהוא לא ממוקד רק למקצוע אחד, כמו עיצוב או מחשבים. מקווה שקצת עזרתי. שרי