שלום, יש לי תואר ראשון החינוך ממכללת לוינסקי וגם תעודת הוראה. אני מעוניינת ללמוד לתואר שני בתחום הטיפולי ורציתי לשאול האם אני יכולה להתקבל ישירות וללא השלמות?
מ
מיטל ווארפול
תואר שני טיפולי
שלום אושרת, שאלתך כללית מאוד, מהו תואר טיפולי? על איזה תואר חשבת?
לימודי תואר שני בייעוץ חינוכי תדרשי להשלמות בהתאמה למוסד שתבחרי בו (השלמות-מבוא לייעוץ, מחקר איכותי ועוד....) לימודי תואר שני בפסיכולוגיה (תדרשי להשלים קורסים בתחום+מבחן מתא"ם) תארפיה באומנות-לימודים לתואר שני תדרשי בהשלמות בהתאמה למסלול שתבחרי עבודה סוציאלית-תדרשי להסבת מקצוע (השלמת תואר ראשון בתחום).
אשמח אם תמקדי שאלתך בברכה מיטל ווארפול
א
אושרת
זקוקה להכוונה
אני מאוד אוהבת את תחום החינוך ,( אמנם יותר נהניתי מהלימודים עצמם מאשר מהעבודה). עבדתי מספר שנים כגננת (תואר ראשון בחינוך לגיל הרך). ולאחר מכן עבדתי קצת בעבודה משרדית (יותר קל, הכנסה יותר גבוהה) כרגע אני בפרשת דרכים כי אני ממש ממש זקוקה להכנסה גבוהה יותר(כמו הרבה מאיתנו אני מניחה) וחשבתי להמשיך ללמוד. השיקול בבחירת הלימודים לא יהיה הפעם רק לאן שהלב לוקח אלא גם יכולת ההשתלבות בעבודה, (אני יודעת שמי שאוהב מה שהוא עושה יהיה גם טוב בזה ואני גם יודעת שאם אתה מאמת טוב, ולא משנה באיזה תחום, אז אתה תצליח). חשבתי על לימודי תארפיה באומנות כי אפשר לעבוד בתחום באופן פרטי לאחר מכן. וגם כי אני נמשכת לזה. מצד אחד אני רוצה ללמוד ולעבוד בתחום שמעניין אותי אבל אני גם חייבת לפרנס ולכן בשנים האחרונות עבדתי בעבודות מכניסות יותר ופחות אהובות. מה עושים עכשיו?? איך ואם אפשר לאזן בין השניים??
ה
הדר גולדשמידט
אבחון דידקטי
אושרת שלום, בנוסף לתחומי הטיפול שמיטל הזכירה אני ממליצה לך לבחון את תחום האבחון הדידקטי. הלימודים לתואר שני נלמדים לחוג לחינוך, נדרש לשם כך ניסיון עבודה בתחום, שכאמור יש לך. כיום יש דרישה למאבחנים, אינני יודעת מה יהיה מצב השוק כשתסיימי את התואר, אך תוכלי לשלב אותו כפרילאנסרית ובהוראה כמובן, אם תרצי. נישת האבחון מיועדת לילדים ומשפחותיהם המעוניינים לקבל אבחנה ללקות למידה, זו נישה שיכולה גם לסייע בהמשך ליווי כמורה, הוראה מתקנת.
תחום התרפיה באומנות כבר עכשיו יחסית נפוץ ובעלי המקצוע הרבים נלחמים בקושי על קהל המטופלים, אם אינך חזקה בשיווק אני ממליצה לך לחשוב על זה שוב.