בהמשך לשיחתנו בהקשר להכוונת לימודים לתואר שני המענה שלך מאוד תרם לי והכווין אותי לגבי התחומים הקיימים היום. תחומי ההתעניינות שלי והקבוצת גיל וכו רלוונטים גם הם לפי הייעוץ שלך אז אני ארחיב , אני בת 24 וכמו שציינתי בשנה האחרונה לתואר הראשון- במדעי ההתנהגות עם חטיבות משאבי אנוש ותקשורת . התחומים שציינת כלימודי תעודה מאוד מעניינים אותי אך אני בכל זאת הייתי רוצה לעשות תואר שני בתחום הטיפולי. התחלתי להתעניין בתחום הריפוי בעיסוק וקלינאית תקשורת השאלה אם יש אופציה לעשות תואר שני ללא תואר ראשון בתחומים הנ"ל? אני מאוד רוצה ללמוד תחום טיפולי שהוא פרקטי. כמו כן התעניינתי גם בתואר שני בתרפיה דרך אומנויות כמו דרמה וכדומה השאלה אם זה רק לימודי תעודה או תואר? כמו כן אני לא רואה את עצמי עובדת במקומות בהם הבירוקרטיה שלטת ולא מאפשרת הרבה תזוזה לכן העבודה הסוציאלית והייעוץ החינוכי מעט גורמים לי לריחוק. ציינת כלימודי תעודה גם את מנתחת התנהגות מוסמכת שנשמע מעניין ביותר איך אני מגיעה לתחום הזה? שאלה נוספת לגבי אבחון דדיקטי האם יש לי אפשרות ללמוד זאת לאחר תואר שני ללא תעודת הוראה? אם יש אפשרות להתכתב בשיחה יותר רציפה אני אשמח זה המייל שלי tolyadler@gmail.com המון תודה על העזרה וההכוונה
מ
מיטל ווארפול
תואר שני במקצוע טיפולי
שלום טל,
תנאי קבלה לריפוי בעיסוק תואר שני: מסלול מחקרי: תואר בוגר בריפוי בעיסוק או תואר בוגר בתחומים נלווים, בממוצע 80 לפחות. מסלול לא מחקרי: לבעלי תואר בוגר בריפוי בעיסוק בלבד בממוצע 75 לפחות. קלינאות תקשורת-את חייבת להשלים תואר ראשון בתחום. תרפיה באומנות יש גם לימודי תעודה וגם תואר שני. מסלול ללימודי "מנתחת התנהגות מוסמכת" -קיים באוניברסיטת תל אביב, ווינגייט כדי להתקבל ללימודי אבחון דידקטי יהיה עלייך להשלים תעודת הוראה בחינוך מיוחד, גם אם יש בידיך תואר שני. אלא אם תבחרי בתואר שני לקויות למידה אוניברסיטת תל אביב המשלב תואר שני בלקויות למידה עם אבחון דידקטי.