שלום הדר, אני מודה לך על תשובתך. ענית לי על ההודעה מיום ה-23/10/10 (שעה 23:03), אך לצערי אין באפשרותי להוסיף תגובה לתשובתך, לכן כתבתי הודעה חדשה. (בקצרה, התחלתי תואר במדעי החיים, הפסקתי אותו, וכעת אני מתעניינת בלימודי כלכלה באונ' הפתוחה) יש לי נסיון כאחראית במחלקת כספים בחברת תקשורת גדולה. אני בן אדם שבאופיו מאוד פרקטי, ואופן החשיבה שלי סיסטמטי. אני אוהבת לנתח מצבים ולהסיק מסקנות מדוחות, גרפים וכו', ובהתאם לכך לתכנן כיצד להפיק מקסימום תועלת והספק ממינימום זמן ומשאבים. אני בן אדם מאוד עצמאי ואוטודידקט עם כושר ביטוי מילולי גבוה בע"פ ובכתב, ומשמעת ומוסר עבודה גבוהים. מאוד מתאים לי לעבוד במשרד מול מחשב, ולבקר תהליכים ודוחות. השאיפה שלי היא כמובן לא להיות בתפקיד זוטר, אלא להיות אחראית על תחום כלשהו. פחות מעניין אותי להניע עובדים. בנוגע לביוטכנולוגיה, לפי הבנתי, זה דומה מאוד בבסיס למדעי החיים. וייעוץ ארגוני והנחיה לא ממש קוסמים לי. אני מחפשת תואר ראשון שתהיה בו עבודה. מאוד מעניין אותי ענף הפיננסים, ואין לי בעיה עם מתמטיקה, השאלה היא באיזה רמה..(4 יח"ל זה מושלם בשבילי, 5 יח"ל קשה מדי עבורי), ורק שלא כל הקורסים בתואר יהיו מושתתים על פתרון משוואות וטריגונומטריה. תודה רבה
ש
שלי
לימודי תואר ראשון
שלום, אני בת 26. התחלתי שנה שעברה תואר ראשון במדעי החיים באונ' ת"א, אך החלטתי לא להמשיך בהם מפני שהלימודים מאוד משעממים ולא התחברתי אליהם. בנוסף, הם מאוד מאוד קשים, עמוסים ואינטנסיביים ודורשים התמסרות מלאה (ויחס ההשקעה-תועלת מאוד נמוך). הציונים מאוד מתסכלים. נדרשתי לזכור כמויות אסטרונומיות של חומר לימוד, ופשוט לא נהניתי מכל החוויה ולא הרגשתי שהלימודים הספציפיים האלו מעשירים אותי כבן אדם ולא מעניקים לי ערך מוסף, שברובם מתבססים על פיזיקה-כימיה ופתרון משוואות. מעבר לכך, הרמה במתמטיקה מאוד מאוד גבוהה (ניגשתי בתיכון ל-4 יח"ל בציון סופי 100 והשקעתי המון), אך כאן נראה שמדובר ברמה של 5+ ועבורי זה בלתי אפשרי. ובגדול, שיטת הלימוד הכללית לא מתאימה לי באופן אישי (האידיאל עבורי הוא ללמוד מספרי לימוד ולא להתבסס על סיכומי הרצאות) . כעת אני נמצאת בצומת דרכים ועליי לבחור מה אני רוצה ללמוד לתואר..אני אוהבת עיצוב פנים ואת תחום הפיננסים. (אני מחפשת משהו יותר הומני ולא ריאלי). עיצוב פנים יורד מהפרק בשלב זה בשל שיקולי זמן (תואר 4 שנים, מבחני קבלה..) אני די לחוצה מבחינת הזמן, כי "ביזבזתי ופיספסתי" יותר משנה ואני כבר בת 26. חשבתי ללמוד כלכלה באונ' הפתוחה כבר במרץ הקרוב והשאלה שלי היא: אם אני לא עובדת במהלך התואר, האם אפשרי לסיים אותו בפחות מ-3 שנים? מהי רמת המתמטיקה הנדרשת לתואר זה? האם יחסית לביולוגיה, לימודי כלכלה נחשבים לקלילים יותר והאם אידרש לזכור כמויות עצומות של חומר בע"פ? האם אחוזי הנשירה בתום שנה א' הם גבוהים? תודה. וסליחה על אורך ההודעה :)
מ
מיטל ווארפול
לימודי כלכלה
שלום שלי,
לימודי כלכלה יתאימו לך אם חלמת לפתח קריירה בעולם העסקי או בעולם הבנקאות וזירות הסחר הבינ"ל. הקורסים הנלמדים בתואר הם בין היתר מיקרו ומאקרו כלכלה, מימון, שיווק, מתמטיקה, היצע וביקוש, סטטיסטיקה ,הקצאת משאבים, לקיחת סיכונים, מודלים של תחרות, תורת המשחקים, פונקצית הייצור, מודלים של תצרוכת וחסכון, ניצול משאבים, דיני מיסים, ועוד.... תנאי הקבלה הם 4/5 יח"ל מתמטיקה. אני ממליצה לך לקבל ייעוץ לימודים מהמגמות המעניינות אותך או שתגיעי לימים פתוחים ותבחני את תוכניות הלימודים לעומק, את נושא שילוב הלימודים ועבודה, וכמובן את רמת המתמטיקה. ניתן גם לפנות לאתר לשירות אישי חינם בברכה מיטל ווארפול
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום שלי,
אם מעניין אותך התחום הריאלי כלכלה יתאים לך, אם את יותר הומנית אל תחפשי תואר שבעיקרו מתבסס על מתמטיקה (כמו כלכלה, מנהל עסקים, הנדסה, מדעי המחשב). אנא פרטי אילו תחומים מעניינים אותך, במה יש לך נסיון ? במה את חולמת לעבוד? במה את טובה? עלייך לשאול את עצמך איזה תפקיד היית מעוניינת להשתלב בסוף התואר? מה עם ייעוץ ארגוני? ביוטכנולוגיה? בנוגע לסגנון הלימודים תצטרכי להגיע לייעוץ לימודים אישי במגמה שתבחרי... או ליום פתוח.... אשמח לתשובתך בברכה מיטל ווארפול