אני לומדת בת"א שנה ב' פסיכולוגיה וייעוץ חינוכי. אני מרגישה מעט חרטה כי בחרתי בתחום זה. קשה מאוד להתקבל לתואר שני, ואני מתחילה לתהות אם זה התחום באמת שווה את ההשקעה להתקבל לתואר שני (דורש מתאם, וממוצע 90+ ) רציתי לשאול איזה אופציות יש עוד להמשך לתואר שני ואיזה כיוונים יש אם אני לא אתקבל לקלינית (בגלל ממוצע או מתאם) ?האם ניתן להמשיך לתואר שני במנהל עסקים? מה הדרישות לכך? איזה התמחויות יש? אני לא בטוחה שזה תחום שארצה לעסוק בו כל חיי, רוצה לבדוק עוד אפשריות.
מ
מיטל ווארפול
המשך לימודים ייעוץ חינוכי ופסיכולוגיה
שלום ניקה, כבוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה וייעוץ תוכלי להמשיך לתואר שני בייעוץ חינוכי, מנהל עסקים, ייעוץ ארגוני, לימודי משפחה ועוד.... תנאי הקבלה למנהל עסקים משתנים ממוסד למוסד הם נעים ממוצע תואר ראשון 85 ומעלה ומבחן GMAT. אם מעניין אותך תחום הטיפול ופחות חינוך אני ממליצה לך להמשיך ולהשקיע ולהתאמץ בקורסי הפסיכולוגיה חברתית, התפתחותית אבנורמלית מחקר כמותי וכו'.... ולהתחיל כבר מסמטר ב' להכין עצמך למבחן מתאם כשכל החומר עדיין טרי.....
גם אם לא תתקבלי לתואר שני פסיכולוגיה ניתן להמשיך ולהתמחות בטיפול בלימודי תעודה כגון הנחיית קבוצות, פסיכותרפיה או לעשות הסבה לעבודה סוציאלית. אשמח להמשיך ולעזור בברכה מיטל ווארפול