שמי ליאור ואני בן 32 , אני בהתלבטות קשה אם ללמוד לתואר ראשון במדעי החברה או ללמוד קורס בתכנות לאינטרנט.... בימינו תואר חשוב לאין שיעור ובלי לשים לב זה הפך רכיב קבלה לעבודה כפי שפעם ביקשו תעודת בגרות, מאידך אני אוהב את תחום האינטרנט,אין לי רקע בתכנות ,האנגלית שלי בסיסית למדי ואני לא יודע אם כדאי לי להשקיע עכשיו לקורס של שנה שיתכן ואתאכזב ממנו וגם תאבד לי שנה אקדמית מחיי. איני צעיר כבר והזמן עושה את שלו אשמח לעזרתכם
מ
מיטל ווארפול
שילוב לימודים
שלום ליאור,
קראתי את שאלתך, אם מעניין אותך תחום המחשוב למה אתה בוחר במדעי החברה? מה עם מדעי המחשב, מהנדס תוכנה וכו'.... איך אתה במתמטיקה? מומלץ לשלב בין תחום אהוב ולימודים אקדמיים..... אשמח אם תפרט קצת יותר על הבחירה וההתלבטות כדי שאוכל להמשיך ולעזור. עליך לבחור מסלול לימודים המעניין אותך, מסקרן אותך וכמובן תחום שאתה טוב בו!!!
בברכה מיטל ווארפול
ל
ליאור
בנוגע לתגובתך מיטל
בגילי ללמוד הנדסת תוכנה תחייב אותי לחזור 10 שנים אחורה,לעזוב הכל לחזור לגור עם ההורים,ללמוד רוב הזמן ואיזה יום בשבוע אהיה מלצר.... תרחיש כזה לא בא בחשבון על כל פנים! במתמטיקה אני חלש ובאנגלית אני ברמה בינונית מה שעוד מוסיף לעניין. מה שמעניין ומסקרן לעיתים אנו מגלים שאינו מתאים לנו. לכן תואר במדעי החברה פעמיים בשבוע בערב נשמע לי מושלם ,זה יפתח לי אולי צוהר במקומות מסוימים,ימתג אותי אולי אבל כלי בידיים כמקצוע אין בו כלום. אני חייב לבחור או תואר או מקצוע,זה הכל ואני מתחבט בהחלטה הזו כבר כמה חודשים ,מאידך אני חושש שתחום התכנות אולי לא בשבילי לכן רצוי שאבדק לפני .
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום ליאור,
אם אתה לא חזק במתמטיקה ואנגלית תחום המחשוב מתאים לך פחות. לימודי תיכנות דורשים ידע במתמטיקה ואנגלית. מאידך, גם לימודי תואר ראשון במדעי החברה יתרמו לך פחות אם אינך מתחבר לתפקידים חינוכיים הדרכתיים כגון ריכוז בעמותות, משאבי אנוש, סקרים עוזר מחקר וכדומה. אם בכל זאת אתה בוחר במדעי החברה אני ממליצה לך לשלב גם לימודי תעודת הוראה לדוגמא במחשבים. תחום נוסף שאני ממליצה לך להתעניין הוא "הנדסאי" על כל מגמותיו. אשמח לענות על שאלות נוספות בהצלחה מיטל ווארפול
נ
נמרוד
אתה לא תאהב את התשובה
תשמע אתה בבעיה..וכמוך עוד הרבה אנשים במדינה המופלאה שלנו. עם תואר במדעי החברה אני לא רואה מה תוכל לעשות.אולי לעבוד בתפקידים אדמינסטרטיבים למיניהם.תבדוק קודם מה אפשרויות התעסוקה עם תואר כזה..
לגבי קורס תכנות.היום המצב בשוק קשה. יש אנשים עם תארים במדעי המחשב,הנדסת תוכנה,אלקטרוניקה ועוד שלא מוצאים עבודה. אל תצפה /תבנה על הקורס שיעזור לך למצוא עבודה.תלך רק אם זה מעניין אותך ואתה נהנה ללמוד את זה ורוצה אולי להתעסק בזה בזמנך הפנוי. אז זה גם היה שווה לך אם לא מצאת עבודה. כי רק עם קורס ובלי נסיון או תואר..יהיה לך קשה. לאהוב את האינטרנט,ולגלוש באינטרנט,אין שום קשר בין זה לבין תכנות או לאיך שהאתר עובד "מאחורי הקלעים"