כמה זמן זה לימודי בוטניקה? ומה האפשרויות תעסוקה במקצוע ואיפה אפשר לעבוד בזה? כמה מרוויחים? מה יותר כדאי ללמוד בוטניקה או אגרונומיה? מה ההבדל בין לימודי מדעי הטבע לבוטניקה? או שזה משולב יחד בלימודים? ואיפה מלמדים בוטניקה?
מ
מיטל ווארפול
לימודי בוטניקה(מדעי הצמח)
שלום רוית, קיימים מספר מסלולים ללימודי בוטניקה: תואר ראשון בהגנת הצומח, תואר ראשון במדעי הצמח בחקלאות, תואר שני בבוטניקה חקלאית, תואר שני במדעי הצמח ועוד.....
בוגרי תואר ראשון מדעי הצמח יוכלו לעסוק בתחומים הקשורים בביוטכנלוגיה, בהדרכה חקלאית ובאיכות הסביבה.
בוגרי תואר שני במדעי הצמח יעסקו במחקר עיוני ומעשי ובמיוחד בשמירת הסביבה ובביוטכנולוגיה.
אשמח אם תפרטי למה התכוונת תואר ראשון / שני או לימודי תעודה/קורסים?
בברכה מיטל ווארפול
ר
רוית
שלום
אני חושבת שתואר ראשון אבל אם קיימת אפשרות לתעודה אם יש איזו מכללה שמלמדת בוטניקה אז בשבילי זה יותר טוב. אני רוצה יותר לדעת גם במה אני בדיוק יוכל לעסוק בזה אחר כך? איזה מקומות חברות יש שאני יכולה לגשת לשם ולראות קודם במה העובדים (שלמדו בוטניקה) מתעסקים בתחום כדי לדעת אם זה מה שאני רוצה לעסוק בו אחר כך. אני פשוט חייבת לראות מה הם עושים לדבר עם מישהו בתחום במה מתעסקים בזה כי זה מקצוע כל כך רחב עם כל מיני אפשרויות ואני לא בטוחה שאני יצליח או רוצה לעסוק בזה עד שאני לא יראה על מה מדובר. כי על עצמי אני יכולה להגיד שאני מאוד אוהבת מחקר וראיה על הפרטים הקטנים, הסתכלות במיקרוסקופ וסקרנות זה חלק בולט אצלי ובנוסף אני אוהבת את הטבע וגם בבית שלי אני מגדלת כמה צמחים ואני ורוצה לחקור אז בגלל זה חשבתי על בוטניקה אבל השאלה במה באמת אני יכולה לעבוד עם זה אחרי הלימודים האלה שבטח נמשכים 4 שנים. וגם אין לי פסיכומטרי ואף פעם לא למדתי כימיה ואני לא אוהדת של מתמטיקה וכימיה אז כבר יש לי בעיה להתקבל בכלל ללימודים לתואר.