היי. אני מעוניין להתחיל ללמוד באוקטובר שנה הבאה לימודים לתואר ראשון , בלימודי בתיכון לא הייתי תלמיד כל כך טוב אבל עם בגרות מלאה. מה שנראה לי הכי מעניין אותי כרגע זה התחום של כלכלה וניהול באחד המכללות בצפון.(אני מהצפון) כמה שאלות: 1.האם יש הבדל אם אני לומד באיזור הצפון או באיזור המרכז? 2. אני מתלבט אם ללמוד כלכלה וניהול או למשל בנקאות ושוק ההון במכללת נתניה למשל. 3. האם זה משמעותי למשל אם אני יכול לעשות תואר בבנקאות ושוק ההון וללמוד 2-3 בשבוע ולהתחיל כבר מהשנה הראשונה לעבוד בתחום , לעומת להשקיע וללמוד כל יום למשל במכללה כאן בצפון. תודה על העזרה
מ
מיטל ווארפול
בחירת לימודים
שלום אמיר, בהמשך לשאלותיך: 1. לא קיים הבדל בתוכניות הלימודים במוסדות אקדמים בצפון ביחס למרכז. מה שחשוב שבתום הלימודים תקבל תעודה מוכרת על ידי המועצה להשכלה גבוהה. 2.ציינת נקודה משמעותית מאוד, עדיף לשלב לימודים ועבודה בתחום כבר מהשנה הראשונה/שנייה, כדי לצבור נסיון במקביל לתעודה הפורמאלית כך שבתום הלימודים יהיה לך רפרטואר תעסוקתי רלוונטי ותעודה אקדמית. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
מ
מכללת נתניה
שלום אמיר
ראשית כל יש לבדוק מה ממוצע הבגרות המשוקלל וכן להתייחס במיוחד לי"ל במתמטיקה וציון מאחר ומדובר בתארים פיננסיים-ריאליים. קשה לענות על השאלה לגבי מכללות בצפון מול המרכז ,הדבר החשוב הוא שהמוסד יהיה מוכר ע"י המועצה להשכלה גבוהה. חשוב לדעת שהתואר בבנקאות ושוק ההון הינו ייחודי בארץ ומקביל למסלולים אקדמיים בעולם המערבי העוסקים בתחום הבנקאי והפיננסי בעידן המודרני. בוגרי התוכנית משתלבים בהצלחה בבנקים ומוסדות פיננסיים שונים והטובים שבהם בתפקידים ניהוליים. לעוד פרטים ניתן לפנות למרכז מידע במכללה האקדמית נתניה בטל' ישיר :098607887/884 בהצלחה .