שלום. יש לי תואר ראשון במדעי ההתנהגות ואני רוצה ללכת לכיוון טיפולי. כרגע אני לא יכולה להמשיך ללכת לעסות הסבה לעו"ס או לעשות תואר שני ביעוץ חינוכי או פסיכולוגיה. השאלה שלי היא האם יש קורסים מקצועיים או לימודי תעודה במקצועות טיפוליים ? או קורסים שיקרבו אותי למטרה הזו?
תודה מראש
מ
מיטל ווארפול
לימודי תעודה
שלום אלי,
קיימים לימודי תעודה בתחום הטיפולי כגון: הנחיית קבוצות, הידרותרפיה, תרפיה באומנות, תרפיה באמצעות בעלי חיים, תרפיה במוסיקה, הדרכת הורים, מנתחת התנהגות מוסמכת, מנחת משפחות וכו'...... תנאי הקבלה בוגר תואר ראשון. תנאי הקבלה ללימודי תואר שני בכל אחד מהמקוצועות שציינת לא כוללים לימודי תעודה אלא ממוצע תואר ראשון+ראיון אישי/קבוצתי+נסיון תעסוקתי רלוונטי לתחום.
אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
א
אלי
המשך...
האם אפשר לקבל פרטים נוספים לגבי הנחיית קבוצות, הדרכת הורים ומנחת משפחות? הסבר קצר ואפשרויות תעסוקה? תודה מראש
מ
מיטל ווארפול
לימודי תעודה
שלום אלי, הנחיית קבוצות-קורס הנחיית קבוצות הינו קורס המקנה בסיס תיאורטי והתנסותי לעוסקים או למעוניינים לעסוק בהנחיית קבוצות וצוותים מקצועיים. הקורס כולל תיאוריות מעולם התוכן של קבוצות, תהליכים ותופעות בקבוצה ודרכי הנחיה. ניתן להשתלב בעבודה במסגרת בתי ספר, מתנסים, מכונים שונים וגם לעבוד כעצמאי. הדרכת הורים-תכנית לימודים המיועדת למטפלים וליועצים העובדים עם משפחות שרוצים להעמיק את הידע בנושאים הקשורים להדרכת הורים, ליחסי הורים ילדים לימודים במכון אדלר לדוגמא. מנחה משפחה-הדרכת הורים פרטנית, או מנתח התנהגות מוסמך אוניברסיטת תל אביב לדוגמא. ניתן לעבוד באלו"ט בעמותה לידים בסיכון או כעצמאי