שלום לכולם, יש לי תואר ראשון במדעי החברה וכרגע כשאניי וצאת ומחפשת עבודה אני מאוד רוצה להשתלב בתחום של משאבי אנוש בתוך חברות וארגונים. קיימות בפני 2 אופציות: 1- להמשיך וללמוד תואר שני בתחום מנהל עסקים. 2- ללמוד לימוד תעודה של חשבות שכר. אייני ידעות במה להחליט מכמה סיבות: מצד אחד אני רוצה מנהל עסקים כי זה נשמע יותר יוקרתי ומכובד אך אני תוהה אם אני באמת צריכה את זה ועד כמה זה באמת יתרום לי. אני מכירה כמה אנשם שיש להם תואר שני במנהל עסקים וזה לא תרם להם במציאת עבודה שהם רוצים. התואר הוא מאוד אינטנסיבי ודורש השקעה ואיני רוצה למצוא את עצמי משקיעה משאבים רבים במשך שנתיים ולבסוף לגלות שזה לא ממש נותן לי הרבה. אני יודעת שבימינו התארים הללו לא ממש עושים רושם על הרבה מעסיקים ומה שיותר חשוב זה הנסיון המקצועי. זאת הסיבה שחשבתי ללמוד לימודי תעודה בתחום של חשבת שכר. משאבי אנוש הינו תחום מאוד רחב (גיוס,רווחה, הדרכה, שכר) וחשבתי לעצמי שקורס כזה יוכל להוסיף לי "נקודות" כשארצה להתקבל למקומות עבודה משום שהקורס מעניק לי ידע בדיני עבדה, במיסוי, בביטוח לאומי ואם יהיה לי ברזומה ידע בנושאים אלו זה יכול לעשות רושם טוב. ובכלל, האם אכן אני צודקת? אני לא יודעת מה להחליט- האם ללכת על היוקרה או שללכת על משהו שאולי יתן לי נקודות ברזומה. והאם בכלל אני צודקת בצורת החשיבה שלי? האם אכן תואר שני במנהל עסקים לא עושה כזה רושם על מעסיקים אם אין לי נסיון מקצועי? (זה לא שיש לי נסיון ואני עובדת בעבודה מסודרת ואז תוך כדי אני יוצאת ללימודי תואר שני במנהל עסקים כדי להרחיב את הידע והמיונויות שלי בתוך ארגון שאני כבר נמצאת בו),האם יש טעם ללמוד מנהל עסקים אם אני עוד לא מחוברת לשום ארגון? אולי אמצא עבודה שאוהב ואגלה לבסוף שאיני צריכה את התואר הזה בכלל? ושאלה נוספת, האם קורס כזה יוכל לתרום ליאו שכל הקורסים הללו ללימודי תעודה לא שווים כלום? אני ממש מיואשת ומבובלבת, אשמח לכל עצה ממכם. תודה רבה, דנה
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול עבודה ולימודים
שלום דנה,
כבוגרת תואר ראשון במדעי החברה ללא נסיון עבודה בתחום משאבי אנוש, אני ממליצה לך קודם כל להתנסות בעבודות שונות ורק אז להחליט אם הינך מעוניינת להתמחות ולהתמקצע באותו התחום. מנהל עסקים הינו תואר כללי ואם את לא עובדת בפועל כמנהלת לא תמיד כדאי ללכת במסלול זה. יחד עם זאת קיימים מסלולים שונים שיכולים להתאים לך בתחום כמו ייעוץ ארגוני, ייעוץ ופיתוח ארגוני, דיני עבודה ועוד......
מנהל עסקים נחשב כתואר יוקרתי בדיוק כמו ייעוץ ופיתוח ארגוני הכל שאלה במה תרצי לעבוד בעתיד ומהו יהיו דרישות הקבלה? עלייך להחליט אם את מעוניינת לעבוד במנהלת חשבונות או כמנהלת משאבי אנוש אלו 2 תחומים שונים.......
חשוב לציין אל תבחרי לימודים אקדמיים לפי מה שיותר יוקרתי אלא לפי התחום שקרוב יותר לליבך.