אני בן 22 מראשל"צ, השתחררתי מהצבא לפני כחצי שנה ובינתיים הספקתי לעשות פסיכומטרי. לאחר מבדק באינטרנט, ייעוץ ביח' להכוונת חיילים משוחררים, וייעוץ של כמה תארים במכללה למנהל ובאפקה, אני עדיין לא יודע מה ללמוד.
התארים שגיבשתי לעצמי: מדעי החיים (אקולוגיה), הנדסת חשמל ואלקטרוניקה, ביוטכנולוגיה, הנדסת מחשבים, הנדסת תעשייה וניהול, חשבונאות, כלכלה, מכטרוניקה, מערכות מידע.
מרחק - יש לי אינטרס לרצות ללכת לכלכלה/חשבונאות מהסיבה שהמכללה למנהל במרחק הליכה מהבית שלי.לעומת זאת, מקצועות ההנדסה באפקה יהיו כרוכים בנסיעות בלתי פוסקות לת"א, ואם נקח את הנדסת מחשבים שבטכניון בחיפה או בבן גוריון בבאר שבע, מדובר כבר על מעונות. ואין לי ידע לגבי איך זה להיות במעונות.
קושי התואר - מקצועות ההנדסה כוללים לימודים אינטנסיביים של 5 פעמים בשבוע מ8 עד 6 במשך 4 שנים, ובגלל שאוכל ללמוד אותם רק במקומות רחוקים, אני חושש שאני פשוט לא אצליח לעמוד בעומס, ושאולי עדיף לי לקחת משהו יותר רגוע וככה אני אוכל להשקיע יותר ולהתמקצע יותר על התואר. מצד שני, לימודי הסביבה נשמע לי כמו תואר כללי והכי קל מבין כל התארים שציינתי, שהרבה יכולים ללמוד והתפקידים בהם לא יהיו עם שכר גבוה בכלל.
מה אני במאמת אוהב? - כל הייעוצים שעברתי לא באמת יכולים לתת לי אינדיקציה אם אני מתחבר לזה או לא, ובגלל זה לא יודע איך היתי מתמודד עם הדברים. אם אני חושב על רואה חשבון או כלכלה - מצד אחד אני אוהב סדר ואירגון, לחשב דברים ולהכין טבלאות מהתלבטויות שיש לי בחיים (כמו לדוגמא איזה רכב לקנות), מצד שני ייתכן שחישובים מספריים יעשו לי כאב ראש.
חשבתי על ללכת לייעוץ לימודים באדם מילא שעולה כ-1,350 ש"ח, אך לפני שאעשה זאת, אולי הנושא הזה שפתחתי עכשיו יוכל לקדם אותי לעבר המטרה. תודה רבה!
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום אייל, תודה שפנית אלינו, בוא נתחיל מהסוף, במה אתה טוב? מה חשוב לך בעבודה? האם אתה אדם המתעניין יותר במתמטיקה פיזיקה או במחשבים? או בכלל ביולוגיה וכימיה? האם אתה רואה עצמך כמנהל בעתיד? מה המטרה הסופית שלך? מה ממוצע הבגרות שלך, האם יש לך פסיכומטרי? אשמח אם תפרט על עצמך כדי שאוכל לתת לך תשובה מדוייקת. כדי לבחור מסלול לימודים מתאים יש לבחון תחילה את מה שקרוב לליבך ובהמשך את המיומנויות מול תנאי הקבלה. בהמשך כדי לבחור מוסד אקדמי מתאים נתייחס לפרמטרים כמו מיקום גיאוגרפי, יחס אישי, סגל אקדמי, אווירת לימודים וכו'..... ממתינה לתשובתך בברכה מיטל ווארפול
א
אייל
תשובה
תודה על העזרה!
ממוצע הבגרות שלי הוא 94 והפסיכומטרי 633 (120 כמותי, פטור באנגלית) בתיכון הגברתי מדעי הסביבה, מהסיבה שזה היה נראה הכי קל משאר המקצועות, וקיבלתי ציון 90+. לא למדתי כימיה, ביולוגיה, פיסיקה אז אני לא יודע אם הייתי אוהב.
המטרה הסופית זה להיות מבוקש בשוק כדי שתמיד תהיה לי עבודה, שהשכר יהיה גבוה מהממוצע במשק, והכי חשוב - שאני אוהב ללכת לעבודה. ואני מוכן ללמוד בשביל זה כמה שצריך.
כשאני חושב על רשימת התארים שבחרתי, יש לי אי וודאות כי אני לא למדתי את התואר תאכלס כדי שאדע אם אני אוהב את זה או לא. בכל תואר מצאתי חסרון שנובע מחוסר וודאות, ואי ידיעה אם זה יעניין אותי או לא. עד כדי כך שאני מתלבט בין תארים שהם מתחומים אחרים - ניהול/מדע/טכנולוגיה. כל התיאורים של התארים לא עוזרים לי כי זה לא מעשי, זה לא תאכלס. עשיתי את "המבדק" של יורם, וכל התארים שכתבתי לעיל הופיעו ב'מתאימים', בתוספת תארים כגון מהנדס מים, מדעי סביבת האדם, מהנדס מכונות, גיאוגרף.
אני יכול להסתכל אחורה ולראות אילו דברים אני אוהב שמאפיינים אותי - אוהב לעזור לאנשים, גם בשאלות מקצועיות וגם בפאן החברתי, מתעניין בנושאים מדעיים כמו "למה בקבוק מים קרים מזיע כשמוציאים אותו מהמקרר", אני טיפוס שחושב ומחשב הרבה דברים (לא בהכרח בצורה מספרית (אבל גם), כמו למשל לעשות סקר שוק במשך הרבה זמן לגבי כל מוצר שאני רוצה לקנות, רק כדי שאקנה את הדגם הכי טוב והכי משתלם), אוהב את תחום החומרה של המחשב (אבל לא שפות תכנות), המילה "בורסה" לא מפחידה אותי אלא רק נותנת לי רצון לדעת איך אפשר להשקיע נכון כדי להרוויח בסופו של דבר כסף מהדבר, אוהב לנגן בגיטרה ובפסנתר, אכפת לי מהסביבה ואני שואף לאורח חיים בריא, שזה כולל חדר כושר, לאכול דברים בריאים, אני אוהב לקרוא את המרכיבים בכל דבר שאני אוכל מבחינת כמה שומן, אנרגיה, חלבון יש בזה, מה זה מכיל וכדומה.