שלום רב, אני מתלבטת אם ללמוד כלכלה וניהול או כלכלה ותקשורת, מבחינתי גם תקשורת וגם ניהול שניהם קלים לי שניהם מעניינים באותה מידה, הייתי רוצה לעסוק בעתיד בשני התחומים, מבחינתי אין שום הבדל בעניין, בקלות בתעסוקה בעתיד וכ"ו אבל הייתי רוצה לדעת מה יפתח לי יותר דלות בעתיד, על איזה בוגר יסתכלו ביותר ברצינות, למרות שיש את כלכלה אבל מה עדיף מבחינת התעסוקה כלומר- במציאת עבודה?????? תודה רבה מראש
מ
מיטל ווארפול
בחירת התמחות
שלום אלה, כדי לבחור תחום התמחות מתאים עלייך לבחון אילו מיומנויות בידיך כדי להצליח בתחום אם תפקידי ניהול הם אלה המאפיינים אותך בחרי בכלכלה וניהול. לעומת זאת אם תחומי המדיה והעתונות מעניינים אותך יותר כדאי לבחור בתקשורת. אין כאן שאלה על מי יסתכלו ביתר רצינות 2 התחומים מבוקשים בשוק העבודה. ממוצע הציונים שלך הוא שיהווה בין היתר כרטיס כניסה לעבודה נוסף על הנסיון התעסוקתי ועוד..... כבוגרת תואר ראשון בתקשורת וכלכלה תוכלי להשתלב גם ככלכלנית בכל תחומי המשק – בתעשייה, במסחר, במחקר ופיתוח ובעולם העסקי. כל חברה מכל סוג שהוא זקוקה לכלכלן ובמיוחד לכלכן עם ידע בתקשורת. לעומת זאת כבוגרת כלכלה וניהול תוכלי להשתלב בעולם העיסקי, הגישה קלה יותר למשרות מפתח בעולם העסקי, בעולם שוק ההון ובעולם הבנקאות והמסחר. אני ממליצה לך לעיין בלוחות דרושים ולבדוק את תנאי הקבלה בהתאם למקומות שהיית רוצה להשתלב בהם.