אני רוצה להתחיל ללמוד ובדקתי בכמה מקומות כל מיני מסלולי לימוד שונים. הלכתי ליועצות של אחוה ואונברסיטת בן גוריון שאמרו לי שהשכר נמצא בתחומי ההנדסה בעיקר. בגלל שאני לא יודע איזה תחום ללמוד ולא יודע מה מתאים לי בעיקר, השיקול הכלכלי משחק אצלי תפקיד חשוב. רציתי שתמיני לי את דרגות השכר של מדעי המחשב, תעשייה וניהול, מכונות, הנדסה כימית והנדסה אזרחית. כמו כן אשמח לדעת מה מצב השוק בכל אחד מהתחומים הנ"ל- כלומר אם למשל אך ללמוד אזרחית האם יש ביקוש לבוגרים של המסלול הזה? המון תודה!
מ
מיטל ווארפול
שכר
שלום, כדי לבדוק את נתוני השכר לפי מקצועות אני ממליצה לך לפנות ל"לשכה המרכזית לסטטיסטיקה" הם מפרסמים את גובה השכר הממוצע לכל מקצוע.
התחומים שציינת הינם מבוקשים בשוק העבודה אך אם אין לך עניין בכל אחד מהתחומים תתקשה להמשיך ולהתמיד בלימודים/בעבודה גם אם הינך מתוגמל או מודע לכך שתתוגמל כספית בהתאם לציפיותיך. ולכן אני ממליצה לך תחילה לקרוא היטב על כל אחד מהתחומים ולהגיע לפגישות ייעוץ באקדמיה או ליום פתוח ומתוך כך להתחיל ולסנן אילו תחומים קרובים יותר לליבך וכיצד ניתן לתרגם תואר לעבודה מעשית בתחום. באופן ספציפי ציינת 4 תחומים שונים אחד מהשני, ועליך להתחיל בלשאול עצמך במה אתה מעוניין לעבוד, איפה, עם איזו אוכלוסייה במעבדה במפעל בארגון או בשטח? אשמח אם תפרט מה עשית בצבא, וקצת על עצמך? איך אתה עם מתמטיקה כימיה פיזיקה? האם עבדת או עובד בניהול? כדי שאוכל להמשיך ולכוון אותך למסלול הנכון. אשמח לענות על שאלות נוספות בברכה מיטל ווארפול
מ
מוטי
תגובה
אממ בצבא שרתתי בתפקיד עורפי ביחידה שנחשבת מובחרת (לפחות באזרחות): בלש במצ"ח. אני לא רוצה להמשיך בתפקיד הזה על אף שהציעו לי להישאר בקבע ואף שהיתי מצטיין בכך. בתיכון למדתי מתמטיקה, פיזיקה וכימיה- לא בגלל שממש אהבתי את זה, אלא יותר בגלל הלחץ של ההורים ללמוד מקצועות "ראילים" בטענה שזה יעזור לי בחיים. גם בהם יש לי ציונים 75+ ברמה של 5 יחידות לימוד. לגבי ניסון ניהולי: במקום עבודתי נתנו לי תפקיד ניהולי (אחראי על צוות עובדים) אבל לאחר מספר ימים הזיזו אותי משם והכניסו בן אדם אחר- כנראה לא היו מרוצים ממני מהפן הזה. וכדי לא להשאיר אותי מקופח נתנו לי להיות אחראי על משהו אחר ( לא ניהולי- אלא פשוט אחראי על ספירות מסוימות) אני לא יודע עד כמה זה משפיע עלי בתור הפן הניהולי. וזהו אין לי יותר מדי ניסון בחיים...אני מתלבט מה ללמוד ולא יודע במה לבחור. נ.ב נסיתי לברר את המשכורות של התחומים שצינתי בלשכה לסטטסטיקה- אבל לא מצאתי שם מענה לתשובתי. תודה מוטי
מ
מיטל ווארפול
בחירת מסלול לימודים
שלום מוטי, תודה על תשובתך, כדי לבדוק את נתוני השכר תוכל להקליד בגוגל "תעסוקה ושכר הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה" או לחילופין להכנס לאתר שלהם ולהקליד זאת. לימודי הנדסה ומדעי המחשב כוללים הרבה מתמטיקה ופיזיקה...... כך שאם אינך אוהב את התחום זה קצת בעייתי..... תעשייה וניהול יתאים לך אם הינך רואה עצמך בתפקידי ניהול בעתיד. הנדסה אזרחית או הנדסת מכונות אני ממליצה לך לקרוא קצת על המגמות.....מה עם תקשורת/קרימינולגיה? האם יש לך פסיכומטרי?
פניה אל מוסדות הלימוד אשר מלמדים את המקצועות שחשבת ללמוד יכולה לעזור לך, עליך לקבל ייעוץ לימודים נוסף אך בהתאמה לתעודת הבגרות ולתחומים שאתה טוב בהם והם קרובים לליבך. מושג ראשוני על המסלולים, יצליחו לחדד את הרגשתך. אם תאהב את מה שאתה לומד הענין הכלכלי יפתר כיוון שתהיה מספיק יצירתי ושאפתן להתקדם ולעלות בדרגה.....