אני עומדת בפני דילמה, אני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה ורוצה להמשיך למקצועות הטיפול באומנות (ספציפית דרמה תרפיה). בארץ ישנם מס מוקדים שאפשר ללמוד בהם את התחום אך ישנן דרישות קדם (לכל המכללות 300 שעות של תיאטרון מעשי, לאוניברסיטת חיפה 200 שעות מעשי ו-300 עיוני). בכלל, בכל המכללות ניתנת תעודה אחרי סיום 3 שנות לימודים ובאוניברסיטת חיפה מדובר בתואר שני - אני לא ככ יודעת מה לבחור והדילמה משפיעה על הבחירה שלי מה להחליט ללמוד עכשיו לפני שאוכל להירשם בכלל לתואר.
מה ההבדלים באמת בתחום בין לימודי תעודה ולימודי תואר? האם יש מבחינה תעסוקתיתי איזשהי עדיפות למקום מסויים ולא לאחר?
מ
מיטל ווארפול
ההבדל בין לימודי תעודה ולימודי תואר שני
שלום ירדן, לימודי תואר שני פותחים בפנייך דלת לאקדמיה כלומר עבודה באקדמיה כמרצה ולימודי המשך לדוקטורט.... כלומר מחקר בתחום.לימודי אומנויות לתואר שני מעניקים כלים, ידע ומיומנויות למי שרוצה להתפתח לעסוק ביצירה מתקדמת ובחשיבה ביקורתית. לעומת זאת לימודי תעודה הם לימודי התמקצעות ספציפית בתחום בו תבחרי ללמוד. לימודי תרפיה באומנות במסלול לימודי תעודה מעניקים כלים, ידע ומיומנויות כמטפלת בתחום. אני ממליצה לך לפנות ל"י.ה.ת. – האיגוד הישראלי לתראפיה ע"י יצירה והבעה" כדי לקבל פרטים נוספים על סדרי ההכשרה הסמכה בתחום (ממשלתית) וכו'..... בברכה מיטל ווארפול