היי... מיואשת... הזמן אוזל לו ועדיין מתלבטת, צריכה ייעוץ דחוף. אני רוצה להתחיל את הלימודים הסמסטר הקרוב וצריכה הכוונה. התחלתי את לימודיי באוניברסיטה הפתוחה לתואר ראשון בפסיכולוגיה, אני באמצע דרכי, אבל פתאום פוזלת לתחומים אחרים שמענינים אותי, אני מעונינת לעסוק באבחון טיפול ייעוץ במיוחד עם ילדים, מבלי להשלים את התואר האם זה אפשרי ?? שמעתי על כישורי למידה - המרכז לקידום תפקודים, שבסיום מוענקת תעודת מטפל בגישה הנוירו-התפתחותית-תפקודית. האם את ממליצה ? האם יש תעודת מאבחנת, מטפלת, במסגרות לימוד אחרות שכדאי לנסות ? האם יש מקצועות אחרים שלא שמעתי עליהם שניתן לעסוק בהם ללא תואר ? ילדים ליקוי למידה ? חרשים ? כל מקצוע הקשור באבחון וטיפול... אשמח להכוונה תודה נינה
נ
נינה
המשך - לימודי אבחון וטיפול
ממשיכה בחיפוש ייעודי באינטרנט. ומגלה שיטות אבחון רבות מה ההבדל בין כולם ? למה שיטה אחת לומדים 4 שנים ושיטה אחרת רק שנה ? איך בוחרים ? איזו שיטה טובה ויעילה יותר? מה ההבדל בין שיטת ורדי, שיטת "צעד ראשון" של שי זילברבוש פלדנקרייז, אלבאום, לוסקי, כישורי למידה ...
תודה רבה רבה
ה
הדר גולדשמידט
המשך טיפול ואבחון ילדים
נינה שוב שלום, הדרך הטובה ביותר היא לבקש מכל אחד מהם לקרא את תוכנית הלימודים המלאה. להבין מבפנים מה ההבדל, ברגע שיהיו לך את הנתונים יהיה לך קל יותר להשוות בין השיטות ולהתחבר למה שאת מאמינה שנכון עבורך ועבור מטופלייך העתידיים. צעד ראשון להבדיל מהאחרים ולפנייתך הראשונה פונה לטיפול ואבחון פעוטות.
מקווה שהמענה מלא ועונה לשאלותייך, את מוזמנת להעלות שאלות נוספות אם עולות מתשובותי.
בברכה,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון תעסוקתי 052-6969745
ה
הדר גולדשמידט
אבחון וטיפול בילדים
נינה שלום, אתחיל מזה שתחום הטיפול בשנים האחרונות עובר שינויים משמעותיים. לפני כמה שנים נפתחו מספר ערוצים מקבילים לטיפול הקונבנציאונלי שמרביתם צמחו מהשטח, בהתאם לביקוש, האקדמיה מדביקה בקצב מהיר מאוד את המגמה. לכן אומר שבמקביל לרצון שלך למקד את הלימוד והעשייה בנישה מאבחנת-טיפולית אני ממליצה בחום לא להפסיק את לימודי התואר בפסיכולוגיה. גם אם "תורידי הילוך" אני ממליצה לסיים בסופו של דבר ולגבות את עצמך בבסיס שיהיה הכרחי אם לא כבר עכשיו.
לגבי הנישות הקיימות שהעלית, טיפול בגישה הנוירו-התפתחותית-תפקודית, הוראה מתקנת, אבחון דידקטי כולן מצויינות בתוספת תואר בפסיכולוגיה. נסי גם לבחון את מה שמציעים באגודת ניצן, מצורף לינק בתחתית תשובתי לאתר שלהם, בו תוכלי לקבל קצת ידע מקצועי על קהל היעד אליו את מכוונת והשתלמויות אפשריות.
לסיום אוסיף מספר נישות מצוינות שעונות על בקשתך אך דורשות לעמוד בתנאי סף משתנים ולימודים בהיקף מלא כמו: קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, ייעוץ חינוכי.