יש לי התלבטות בין: אדריכלות , הנדסת חומרים, מתמטיקה ומדעי המחשב, מדעי המחשב (אני טובה במתמטיקה ובציור ובמקצועות ריאליים) איזה תחום הכי ריווחי והכי יש עבודה? לא בא לי להשקיע בלימודים (גם אם זה בתחום שהכי אהוב עלי) ואחר כך לעשות הסבה מקצועית.
ע
עונה
שלום
לדעתי , התחום הריווחי ביותר הינו מדעי המחשב והנדסת חומרים . במתמטיקה אני לא יודע כל כך מה התעסוקה בזה בתעשייה אבל בתחום ההוראה אין בעיה להגיע למשכורות יפות בתנאי שהתואר שלך הוא תואר שלישי משמע ד"ר למתמטיקה ואז כמרצה המשכורות בהחלט יפות. אדריכלות - קחי בחשבון שהלימודים מפרכים לא פחות משאר הריאליים , הלימודים גם ארוכים (5 שנים) כאשר יש עוד שנה או שנתיים סטאז' . הכל תלוי במשרה שלך כאדריכלית , אם את עצמאית ויש לך עבודה נגיד במקומות יוקרתיים (הרצליה פיתוח , צפון ת"א ושות') אז אפשר להגיע לסכומים יפים .
ה
הדר גולדשמידט
מתמטיקה/מדעי המחשב, אדריכלות והנדסה
טל שלום, אתחיל דווקא מהסוף, כשעוסקים במה שהכי מעניין אותנו זה מוציא מאיתנו את המיטב ובצורה מפתיעה הדרכים נפתחות בהתאם. כך שבגדול אני ממליצה בד"כ, בהתאם כמובן ליכולות ולא רק לרצון ללכת על התחום שאוהבים.
לגבי הנישות שהעלית, מבחינת ביקוש ותגמול בשוק התעסוקה, הדירוג שקיים היום ובשנים האחרונות די מובהק: 1. מדעי המחשב ומתמטיקה 2. אדריכלות 3. הנדסת חומרים
נישת המחשבים בשילוב מתמטיקה יכולה לפתוח בפניך ערוצים יצירתיים מחשבתית והרבה מחקר מגבה. אדריכלות לוקחת את היצירתיות לידי מעשה, גם כן מלווה בתכנון ודיוק, אך ממקום יותר שירותי ופחות חוקר וריאלי בהשוואה למחשבים ומתמטיקה כמובן. הנדסת חומרים בשנים האחרונות לצערי הצטמצמה משמעותית והמקום ליצירתיות בתחום מוגבלת בהחלט, אם הנישה מדברת אליך אני ממליצה לבחון הנדסה בשילוב טכנולוגיה וחומרים, מה שיאפשר לך תנועה רחבה יותר בתום התואר.
מקווה שעשיתי סדר, נסי להתחבר, כפי שאמרתי בפתח תשובתי, למה שאת אוהבת ומה יוציא ממך את היצירתיות שבך. שוק התעסוקה בתנועה מתמדת, אם תלמדי מה שאת אוהבת, בסבירות גבוהה שההישגים שלך יהיו בהתאם והיצירתיות שלך תבוא לעזרך כשתרצי להשתלב בשוק התעסוקה בתחומך.