השתחררתי מהצבא והתחלתי לקרוא על כל מיני לימודים. עשיתי את "המבדק" ושם ייעץ לי ללמוד הנדסת מכונות או שירטוט. מה שמפתיע זה שהיייתי בכנס לחילים מחוררים לתושבי פרפריה (זה כנס של 5 ימים) שגם שם הרכזת מסרה כי אני מתאים מאוד למקצעות האלה (לאחר ביצוע שאלון הולנד...או שאיך לא קוראים לזה).... קראתי קצת על המקצוע של הנדסת מכונות וקיבלתי שוק, ממש כך. איך אני בכלל מתאים לזה?!?!? מקצוע של שרטוט לא מצאתי בכלל. יש לי שאלה: האם הייעוצים הללו שניתנו לי הם אמינים? כי זה מפתיע אותי שפעמיים קיבלתי את אותם התשובות. אולי בכל זאת כדאי לי לנסות ללמוד את זה. אני לא יודע מה ללמוד בכלל. תעזזרי לי
המון תודה
ש
שגיא
עוד שאלה
קראתי עוד קצת באינטרנט על זה וגילתי שלא מדובר במקצוע הייטק. רציתי לדעת גם אם הדבר נכון, כמו כן רציתי לדעת את השכר של הבוגרים של הנדסת מכונות ומצב התעסוקה שלהם. תודה שגיא
ה
הדר גולדשמידט
מבדקי בזק בהכוון תעסוקתי
שגיב שלום, אתחיל מהסוף להתחלה, לא הולכים ללמוד משהו כי אחרים אומרים!!! ולא משנה כמה הם מקצועיים. לגבי התאימות בין המבדקים, כנראה ששני המבדקים נשענו על אותו המבחן שנערך בידי אותו המכון.
מבחן הולנדר הוא כלי אבחון שאמור להתלוות לשורה שלמה של בדיקות שנעשות על ידי איש מקצוע, המבדק שרץ באינטרנט יכול לתת סוג של טעימה אך בהחלט לא נכנס לעומק העניין, על אותו המשקל המבדק שמחולק בכנסים שנערכים לחיילים משוחררים, גם הם מתבססים על אותו העיקרון ונבדקים בידי אנשי מקצוע לתחום האימון ולא האבחון! (אסייג שהמבדקים המדוברים הורכב בידי מכון מקצועי, אך הם אינם עומדים במבחן המציאות ללא מאבחן מקצועי)
לסיכום, אינני אומרת שהתחום אינו מתאים לך, אני באופן אישי זקוקה לשלוש שעות של אחד על אחד כדי לדעת לומר מה מתאים ומה פחות, וזה הזמן הקצר ביותר, שאני מכירה שאבחון והכוון נעשה במקצועיות.
במילים אחרות, פרגן לעצמך פגישת הכוון תעסוקתי ותחסוך לעצמך זמן בתהיות והטעיות מיותרות.