שלום רב לך! אני בת 38 ומעוניינת ללמוד מיילדות( התעדכנתי שעליי ללמוד אחיות מוסמכות ואחר כך לבחור בתחום ההתמחות) יש לי מספר שאלות ואודה לך מאוד אם תוכלי לעשות לי קצת סדר תודה. 1. האם בגילי אני צריכה בגרות או בסיכומטרי? 2. מה הם משך הלימודים עד לתואר? 3. מה הם שעות הלימודים?? והאם אני יכולה לשלב לימוידם עם העבודה??(בכל זאת יש לי 4 ילדים ואין לי בגרות או פסיכומטרי)
ג
גליה
לימודי סיעוד
המסלול הרגיל של אחיות(סיעוד) נמשך 4 שנים מאוד אינטנסיבי וכולל בתוכו 5 ימים לימודים מלאים ++ בשבוע.בסוף הלימודים מתקבל תואר ראשון + אחות מוסמכת. האופציה השנייה ללמוד במסגרת של אחד מבתי החולים כ2-2.5 שנים ולא לקבל תואר בסוף. לאחר תום הלימודים לאחות יש צורך לבצע הכשרה על בסיסית לקבל תעודת מיילדות.
האם זה אפשרי ללא בגרות או פסיכומטרי לא ידוע לי.
ה
הדר גולדשמידט
לימודי סיעוד
דורית שלום, אוסיף על תגובתה של גליה את נושא הפסיכומטרי והבגרויות. בעיקרון מעל גיל 30 ניתן להתקבל לאקדמיה ללא פסיכומטרי אך הבגרות נדרשת להיות מספיק גבוהה, יש מוסדות לימוד שמאפשרים לעשות השלמות חלקיות ומבחנים שמחליפים את הפסיכומטרי ועל סמך זה מקצרים זמנים.
לתוכנית הלימודים שאינה לתואר יש לבדוק מול בתי החולים, הדרישות משתנות במעט בין המוסדות השונים.