היי, אני מאוד מתלבטת בבחירת הכיוון שלי ללימודים וחשוב לי להתחיל כבר בשנה הבאה ללמוד. אני מאוד רוצה להגיע לתחום של עבודה עם ילדים, חשבתי ללכת ללמוד הוראה אבל מרגיש לי לא מספיק מספק. אני חושבת שיותר מתאים לי לעבוד עם ילדים בטיפולים פרטניים. יש מקצוע שהוא כחלק מלימודי ההוראה שמגיע לטיפול פרטני? או שעליי לבחור בכיוון של קלינאות תקשורת? או ריפוי בעיסוק? מלחיץ אותי שאולי הלימודים במקצועות אלה פחות מעניינים. אני נורא מתעניינת בחקר ההתנהגות של הילד וכיצד זה משפיע על התפתחותו. אשמח אם אקבל ייעוץ כלשהו וכיוון למקצוע שיתן לי את הסיפוק ושאוכל באמת לתרום בהתפתחות הילדים.
.
...
את יכולה לבדוק את המסלול
תנסי לבדוק את המסלול לקידום נוער ממה שהבנתי מתרכזים שם בטיפול בבני נוער אולי זה מתאים לך
ה
הדר גולדשמידט
ליווי בהתפתחות הילד
ליאת שלום, יש לא מעט נישות שאת יכולה להתפתח בהן, השאלה מאיזה כיוון את מעוניינת לעבוד עם ילדים. התמחות בהוראה מתקנת, קלינאות תקשורת, ריפוי בעיסוק, ליווי בהתפתחות פעוטות, ייעוץ חינוכי, פסיכולוגיה התפתחותית, פסיכולוגיה בהתמחות לילדים. כל נישה שהזכרתי פה פונה לכיוון אחר, דורשת ממך היערכות אחרת, מלווה את הילד בשלב שונה ולעיתים עובדת על לקות אחרת וכולן עוסקות בעבודה פרטנית. השאלה היא מה מעניין אותך בליווי, הצד החינוכי? הביצועי-פיזיולוגי? מנטלי- פסיכולוגי?
אשמח ל"שוחח" איתך על כל התלבטות אם תוכלי למקד עכשיו בעזרת תשובתי את הכיוון אליו הצבעת.
מיקוד ההתלבטות.
מעניין אותי יותר הכיוון החינוכי. לבי נוטה לכיוון לימודי חינוך מיוחד... השאלה אם באמת זה מה שאני רוצה כי אני לא כל כך מכירה מקצועות שניתן לעבוד בהם פרטני, עם תואר כזה. מתשובתך הייתי רוצה לדעת מהו מקצעי ה- ליווי בהתפתחות פעוטות- איך מגיעים לזה ומהי העבודה? וכן ייעוץ חינוכי אותו המידע..? ומה עליי ללמוד על מנת להגיע לשם?
מ
מעיין
ללמוד בתחום החינוך ופסיכולוגיה ילדים
היי , אני מתחברת למילים שאמרה ליאת , רציתי ללמוד ריפוי בעיסוק והפסיכומטרי שקיבלתי הוא 500. אני רוצה לעסוק בעבודה עם ילדים בתחום רגשי / חינוכי וללמוד חינוך זה משהו ״בסיסי״ ואני מחפשת מעבר , למשל עיכוב התפתחותי וכדומה. מאחר שלא הלך לי במבחן שכן למדתי אליו האם יש מקום בו אוכל ללמוד את הנושאים האלו בלי פסיכומטרי? או שיש מקצוע באיזור ש - 500 יספיק ? אשמח לייעוץ בנושא זה. תודה !
מ
מנהל הפורום
קבלה למקצועות טיפוליים ללא פסיכומטרי
שלום מעיין,
אם את מעוניינת להשתלב בעבודה רגשית וטיפולית עם ילדים, אולם אינך מעוניינת ללמוד חינוך, תוכלי אולי להתעניין במסלולים לתואר ראשון כגון קידום נוער או עבודה סוציאלית, אליהם ניתן בחלק מן המקרים להתקבל ללא פסיכומטרי. כמו כן, גם למסלולים רבים בפסיכולוגיה ובמדעי ההתנהגות ניתן להתקבל ללא פסיכומטרי. עם זאת, אציין כי בתחומי הפסיכולוגיה ומדעי ההתנהגות, יש צורך בתואר שני כדי לעסוק בטיפול, כגון תואר שני בפסיכולוגיה, בטיפול בהבעה וביצירה, ועוד. לכן אם תבחרי בלימודי פסיכולוגיה או מדעי ההתנהגות לתואר ראשון, תידרשי להמשיך לתואר שני כדי לעבוד בפועל כמטפלת.
כמו כן, ברצוני לציין כי גם בתחום החינוך, אינך חייבת לעבוד בהכרח בהוראה פרונטלית, וישנם כיוונים מספקים ומשמעותיים רבים נוספים בדגש טיפולי יותר, שניתן לעבוד בהם לאחר התואר הראשון בחינוך, כגון ניתוח התנהגות, הוראה מתקנת, הדרכת ילדים ונוער, ועוד. לשם כך, יש צורך בתעודה אשר בדרך כלל משולבת במהלך התואר הראשון.
את מוזמנת למלא את פרטייך בטופס המצורף בתחתית תשובתי, ואחד מנציגינו ייצור איתך קשר ויסייע לך בבחירת מסלול הלימודים המתאים לך.