אני כבר מעל לשנה מתלבט מה ללמוד. באופן כללי קצת עליי - אני בנאדם שמאוד קשה לו להגיע להחלטות, גם פשוטות יותר. בגדול אני מתחבר מאוד לתחום המתמטיקה, פיזיקה וכו', ואני פחות מתחבר לעניין של לתת ייעוץ לאנשים. מצד שני, אני טוב בלהקשיב, לבחון ולנתח עובדות. בצבא עסקתי בנושא שונה לחלוטין מתחום המתמטיקה והפיזיקה (נושא חשיבתי בצורה אחרת) והתחברתי אליו מאוד, אבל כשיצאתי לאזרחות העניין יחסית נשכח, אך עדיין ממשיך לעניין אותי (ומסיבות שונות לא אפרט).
הכיוון הכללי שהיה לי הוא תחום ההנדסה (הנדסת מכונות, הנדסה אזרחית, הנדסת חמשל) - שהרבה אומרים לי שאני מאוד יתאים לתחום, אבל מצד שני משהו אומר לי שאולי זה לא מתאים לי או שלא יהיה לי טוב בזה. כיוונים נוספים שחשבתי עליהם - חשבונאות (רואה חשבון/מנהל חשבונות), אדריכלות ...
אשמח לשמוע איך כדאי לגבש את ההחלטה.. תודה!
ה
הדר גולדשמידט
הנדסה ואלגוריתמים
עומר שלום, נשמע לי שאכן מקצועות מחקריים ומנתחים מתאים לך על פני מקצועות שירותיים. לכן אדריכלות והנה"ח פחות רלוונטיים. ראיית חשבון לא דורשת ממשק כזה שירותי אך דורשת לנבור ספרי חשבונות ופחות לייצר פתרונות יצירתיים. אני אסייג שיש מנהלי כספים (הדרגה הבכירה ביותר של רו"ח) שמתעסקים בהנפקות חברה, סגירת חברה ופתרונות יצירתיים בתהליכים פיננסיים רחבים, אך בד"כ מי שמגיע לנישות כאלה יש בו קורטוב שירותי.. אלה תפקידים שעובדים בצמידות עם הנהלת חברה ודורשים גמישות רבה מאוד.
ואחרי ששללתי את כל אלה, מה כן: כל לימודי ההנדסה יאפשרו לך לבחור בנישות תכנון ויצירה, תכונות שדורשות סדר, דיוק וגמישות מחשבתית. מקביל אליהן אני ממליצה לך לשקול לימודי מתמטיקה / פיזיקה ולכוון לנישת אלגורתמים DSP- נישה מאוד צרה ויוקרתית אך כל כולה עוסקת בחשיבה מחוץ לקופסא.