שלום. אני כבר בן 23 ועדיין לא החלטתי מה אני רוצה לעשות בחיים ובמה להתעסק. כל שנה אני דוחה את נושא הלימודים ועוסק בדברים אחרים, כגון: טיולים, עבודה או סתם לא לעשות כלום. אני מרגיש שאני תקוע באמצע החיים, כאשר ההורים דורשים ממני לקחת את עצמי ביידים וללכת ללמוד. אני לא יודע מה אני רוצה ומה אני אוהב. לאחרונה, באופן שיררותי בהחלט, קראתי מספר כתבות על רובוטים שמייצרים ומפתחים עבור צבאות העולם. הנושא מאוד "הדליק" אותי. דיברתי עם מספר חברים ילדות שלומדים באוניברסטאות בארץ (להבדיל ממני שעוד לא מוצא את עצמו) שטענו שהנושא שייך להנדסת מכונות. לכן רציתי לקבל קצת מידע על התחום והאם זה באמת שייך להנדסת מכונות או למשהו אחר בכלל (לפי דעתי כדי שמכונה תזוז צריך תוכנה/קוד שיפעיל אותה- אז זה כבר לא ממש קשור להנדסת מכונות). רציתי שתשפכי לי קצת "אור" ותעזרי לי לבחור את מסלול הלימודים. שאלה חשובה נוספת- האם בארץ מתעסקים בנושא שציינתי, או שמא אין הבוגרים של הנדסה זו (שאין לי משוג לאיזו קטגוריה שייכת) מתעסק'ים ברדבים שונים בכלל. המון תודה אריק
ה
הדר גולדשמידט
הנדסת מכונות
אריק שלום, אכן הנדסת מכונות תהיה התחלה טובה לעבודה בתכנון ובניית מכונות- רובוטים לצרכים ייעודיים. בארץ נבחרים מהתעשייה נוגעת בנישות מהתחום הזה ושדומים לו, אך המקומות הפנויים והגישה אליהם לא פשוטה. כדי שתוכל להתברג לתחום אני ממליצה לך לא להתפשר וללכת ללמוד באוניברסיטה או בטכניון וללמוד קשה, לציונים בתחום יש השפעה קריטית! תוך כדי הלימודים אני ממליצה לך לבחור ולהתמחות בנישות של תכנון ויצירת מכונות חכמות ולסכם בכך גם עם עבודת גמר. עוד במהלך השנה הראשונה-שניה תכיר את שוק התעסוקה קצת יותר מקרוב, כך שככל שתכנס לתחום ייקל עליך להתקדם בו עוד.