מה מצב התעסוקה בארכיטקטורה ? כמה בערך השכר? האם התואר נחשב ? איפה הכי שווה ללמוד? או שלא ששווה בכלל ללמוד 5 שנים? אולי כדאי ללמוד הנדסה? או מדעי המחשב?
ה
הדר גולדשמידט
ארכיטקטורה / הנדסה / מחשבים
שני שלום, לגבי מה שווה ללמוד , והאפשרויות שהעלית כאלטרנטיבה לא יכולים לקבל מענה מוחלט. לאחד מתאים ללמוד תכני הנדסה, לאחר מחשבים ולשלישי אדריכלות. מבחינת תעסוקה, יש הרבה אדריכלים וההתחלה לא פשוטה בכלל, אני מכירה כמה אדריכלים שיאמרו לך לבחור בנישה אחרת בשל הקשיים להקלט ולהתמחות. אך זו תופעה מוכרת כמעט בכל הנישות, הכניסה לשוק התעסוקה ללא ניסיון לא פשוטה.
מבחינת שכר, מתחילים משכר של כ- 6000 ש"ח ואחרי ההתמחות השכר עולה, ביחס מותאם ליכולות ולמקום העבודה.
מבחינת מה נחשב ומה לא.. אני משתדלת כאן ובכלל לצאת מהמשבצת של האגו ולעזור לכל אחד לעשות את הבחירה שמתאימה לו.. אדריכלות מאז ומעולם "נחשבה" אבל מה זה חשוב אם זה לא מתאים לך?
אשמח לעזור לך להבין מהו הכיוון אדריכלות/ מחשבים/הנדסה, אם תוכלי לפרט יותר: מה מוביל אותך לכל תחום? למה את נמשכת ביום יום ובכלל? איך את מגדירה את היצירתיות שבך? איפה היא פוגשת אותך בחיים? משבה יצירתית? עשייה יצירתית? את אוהבת לעבוד עם אנשים? לבד? איך את עם טכנולוגיות? מה רמת הסבלנות שלך? כל מידע שתוסיפי יוכל לשפוך אור ולקדם אותך לעבר בחירה מושכלת ומבוססת יותר.
אשמח להמשיך לסייע, המשך חג נעים ושמח.
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
ש
שני
פירוט....
אני מאד יצירתית ומציירת יפה. אני גם מאד טובה במתמטיקה ובמקצועות הנדסיים וטכנולוגיים. אני חושבת שאני יכולה ללמוד כל דבר יצירתי וריאלי. אני אוהבת מחשב קצת יותר מאשר אנשים. אני משקיענית ורוצה גם לקבל תמורה בסוף המאמץ. חשוב לי גם להרוויח כסף בתמורה להשקעה. נירשמתי ללימודים ברגע האחרון כשרב הפקולטות כבר סגורות. הבגרויות ממש מצויינות אבל הפסיכומטרי פחות (ניגשתי שוב אך אין עדיין תשובה). בכל זאת, כרגע התקבלתי לארכיטקטורה במקום טוב, וגם באוניברסיטה אחרת להנדסת חומרים. שזה גם מעניין אותי. מה מצב התעסוקה בתחום זה? אפשרויות ושכר? תודה !!!!
ה
הדר גולדשמידט
אדריכלות והנדסת חומרים
שני שלום, שני התחומים שציינת טובים ויחסית רווים כיום, אך אנחנו מדברות על מה יקרה בעוד 4 שנים, שזה הרבה זמן. יצירתיות באה לידי ביטוי בחיים בצורות שונות, אני בן אדם מאוד יצירתי ולא הבאתי את הצד הזה לידי ביטוי, בחיי המקצועיים, בעשייה עם מוצר אלא בחשיבה, בהכוונה לכל אחד יש מקום ליצרתיות.
תעברי על התכנים של הנישות שבחרת, ונסי לדמיין את עצמך לומדת את התכנים נדרשת לבצע משימות ותרגילים ותחושי מה מושך אותך יותר. איפה שתהני יותר, שם תהיי טובה יותר ותוכלי למצא את דרכך בתחום ללא קשר למצב השוק!
לגבי כסף, כל מקצוע בתחילת הדרך מתגמל פחות וככל שמתמקצעים ומתפתחים ההכנסה גדלה בהתאם, בחרת בתחומים שמרוויחים בהם יפה, לא כמו בתכנות ומחשבים אך בהחלט מעל הממוצע. נשמע לי שאת מהטיפוסים שיודעים לרוץ למרחקים, אם כך, נסי לשחרר את המחשבה על התמורה, היא תגיע כך או כך ותתרכזי במה שיעניין אותך. אני מבטיחה לך שהתמורה תהיה גדולה יותר אם תשלבי כסף והגשמה.