הדס שלום, אני בת 20 ומעונינת להתחיל ללמוד אך נמצאת בין הפטיש לסדן. התחומים המתאימים לי ביותר (על פימבדקים)הם התחומים הריאליים בעצם האפשרויות מצומצמות לדי ראיית חשבון ותיכנות. הבעיה היא כזו:למדתי הנהלת חשבון ולא אהבתי במיוחד ולכן מרתיע אותי ללמוד ראית חשבון. מצד שני המשכורות והביקוש מבטיחים. ומנגד תיכנות שאני מחבבת.אך מצב המשק לא מזהיר ומי יודע אם ישתקם. ואני יודעת שקשה להתקבל לעבודה ללא נסיון(שמעתי על אנשים ששנה מחפשים עבודה.) ויש אפשרות של תואר במנהל עסקים שזה תחום שלא מתאים לאופיי אך הוא נשמע מצוין. תראי,לא הייתי מעונינת ללמד מספר שנים מקצוע ולבסוף להתאכז ולצאת קירחת מכל הכיוונים. ייתי שמחה אם היית פותרת לי את הדילמה שמלווה אותי כבר זמן רב. מה המצוע יהווה את הבחירה הטובה ביותר? תודה רבה מראש!
ה
הדר גולדשמידט
מקצועות ההנדסה בכלל והנדסת מחשבים בפרט
אורית שלום, אני לא כ"כ יודעת מאיפה שאבת את הרשמים שלך מהשוק התעסוקתי אך מתכנתים נמצאים בראש הפירמידה של ביקוש והכנסה.. כך שאם את אוהבת את התחום אני בהחלט ממליצה לך לשקול ללכת לכיוונו. במקרה זה הייתי ממליצה לשקול התמחות, וכך לנכס לא רק את הנישה של תכנות אלא גם כיוון נוסף שישרת אותך בהמשך ההתפתחות למשל מקצועות ההנדסה. כמעט כולם כוללים נישות תכנות כך שתוכלי לשלב. אם את מכוונת בעיקר למחשבים ופחות לנשיות הנדסיות אחרות אזי הנדסת מחשבים יכולה להוות פתרון מצויין.
לגבי ראיית חשבון, אם לא התחברת להנהלת חשבונות, שהיא הבסיס לחשבונאות אז אני ממליצה לעזוב את הכיוון. בעיקרון רואי חשבון מתעסקים יותר בביקורת ופחות בניהול החשבונאי היומי, אך זה הבסיס ואם ממנו זזת, הרי שזה עונה על השאלה.