היי, אני כבר מעל שנה מתלבטת בנוגע למה ללמוד. אני בן אדם מאוד ריאלי (מתמטיקה ופיזיקה באים לי בקלות) ואני גם אוהבת מקצועות ריאלים ותעסוקה איתם, בנוסף לזה אני מאז כיתה ט' בערך מתעסקת בהתנדבויות בתחומים מאוד מגוונים של אוכלוסיות מיוחד, בניהם נוער בסיכון, פיגור שכלי וכו' (למרות שמבחינת תעסוקה מאוד מעניין אותי בעיקר נוער בסיכון). אני מחפשת תחום שיכיל את שני התחומים , בהתחלה חשבתי הרבה מאוד על עבודה סוציאלית ולוותר על התחום הריאלי אבל בלימודים הומנים אני קצת אלך לאיבוד ואולי אאבד עניין כי יהיה חסר לי משהו. אני צריכה שהלימודים יכליו את שני התחומים. בהמשך חשבתי קצת על הוראה ואפשרות לשלב את זה עם נוער בסיכון, אבל זהו תחום שאולי קצת פחות מוערך בארץ והסלידה של כולם ממנו גורמת גם לי לא ממש לרצות... ולאחרונה חשבתי יותר על תחום של טיפול רפואי כגון קלינאות תקשורת וריפוי בעיסוק שכן תחומים אלה מכילים קצת משהו שהוא ריאלי בלימודים וגם אולי קצת בעבודה. (אם היו לי נתונים לרפואה שיכול להיות שדווקא לתחום הזה הייתי הולכת...)... אחרי הרבה זמן שחשבתי שקלינאות תקשורת זה מה שאני רוצה אני היום קצת מתלבטת וחושבת האם יהיה לי חסר אולי הסיפוק של העבודה עם נוער בסיכון, אבל מצד שני טיפול מאוד מושך אותי. .. מה לעשות במצב כזה?
ה
הדר גולדשמידט
קלינאות תקשורת
רויטל שלום, את מתארת את הדילמה שאני חוויתי בצעירותי. לימודי הפסיכולוגיה שלי נראו בהחלט שונה ממרבית הסטודנטים שהגיעו מרקע ומשיכה להומני. אני הייתי קצרה ועניינית בתשובותי, מה שלא הפחית בתוצאה..
מי שאנחנו הולך איתנו לכל בחירה שאנחנו עושים, אם את נמשכית לעבוד עם אוכלוסיות מיוחדות, נוער בסיכון לדוגמא הרי שתשלבי אותם בעשייה שלך.
בקלינאות תקשורת יש מספר נישות להתמחות, המקצוע יהיה לך לעוגן בעשיה טיפולית, את תוכלי לבחור עם מי לעבוד ובאיזו נישה להתמחות, כך שזה לא סותר.
ואכן השילוב קיים במקצוע זה, כך שנשמע לי שמצאת את הכיוון :) אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת להעלותן, בהצלחה.
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
ר
רויטל
הכוונה שלי היא-
הכוונה שלי שקלינאות תקשורת לא מכיל ממש עבודה עם נוער בסיכון .. היא עובדת עם אוכלוסיה די ספציפית ולפעמים העבודה יכולה להיות גם קצת מונוטונית ובגלל זה אני חושבת לא ללכת לקלינאות תקשורת. אני יודעת שאני קצת מתפזרת אבל זה בגלל שאני רוצה לשלב כמה תחומים שלא בטוח משתלבים...
ה
הדר גולדשמידט
קלינאות תקשורת
רויטל שוב שלום, כל מקצוע נהיה מונוטוני עם השנים, זה תלוי מה עושים איתו ולאן מפתחים אותו. מקצועות הטיפול להבדיל ממרבית התחומים יכולים לקבל זוויות שונות ומגוונות בכל נישות החיים. אני לא רואה סיבה שלא תוכלי אחרי התמקצעות בתחום הקלינאות להעביר את ההתמחות שלך לאוכלוסיה עם נוער בסיכון, יש גם בקלינאות נישות חופפות.
לגבי הרצון לשלב כמה תחומים, זה בהחלט מובן, אך הכוונה לא צריכה להשתנות, פשוט צריך לאפשר הדרגתיות.
מאחלת לך הצלחה רבה בבחירות הקרובות. הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745