היי הגר, אני מתלבטת מה להתחיל ללמוד. אני טובה גם בריאלי (פיסיקה כימיה בתיכון) וגם בהומני( הצטיינתי בהסטוריה ואזרחות). ליבי נוטה אל עבר ההומני כי אני נורא אוהבת הסטוריה ולקרוא ואני לא בטוחה שאפשר ליישם זאת מעבר לתחביב. שנית, אני מאוד אוהבת שפות ויודעת 4 שפות (אנגלית עברית רוסית ולומדת ספרדית ) . אני חושבתץ שאשמח לעבוד בחברה מול לקוחות מחו"ל שאדרש לדבר בשפות זרות, לשווק ידע כלשהו. הערך המוסף מאוד חשוב לי ואני מתעניינת בייצוג ישראל כמו הסוכנות היהודית. בנוסף אשמח לדעת את דעתך בנוגע למה עדיף, למידה באוניברסיטה או למידה במכללה פרטית בעלת שם. (למשל במשפטים). סליחה על המגילה אני פשוט מאוד מאוד מתלבטת מה ללמוד ואיך ללמוד ואשמח לכל עזרה.
תודה רבה מראש!
ה
הדר גולדשמידט
משפטים / שיווק / מדעי המדינה
אירן שלום, כדי לעבוד בשיווק או בהסברה אני ממליצה ללמוד שיווק או מדעי המדינה, משפטים גם כן יכול להיות מצויין. כיוון שיש ברשותך כבר הרבה לתת סביר להניח שכל בחירה שתקחי תשרת אותך לכיוון אליו את חותרת. מבחינת בחירת מוסד אקדמי. ככל שתרצי להגיע רחוק בייצוג אוכלוסיות, אם בסוכנות היהודית או במסגרות ציבוריות כך נדרש ממך להתחיל ממדרגה גבוהה. לכן הייתי ממליצה לך ללכת ללמוד באוניברסיטה בגדול, לגבי מכללות, יש בהחלט יוצאים מהכלל, למשל הבינתחומי חזק מאוד בתחום המשפטים ומקושר בתחומים שאותם העלית. יש מספר מכללות פרטיות שיש להן התמחויות והן בהחלט מקבילות לאוניברסיטה. מקווה שסייעתי בהצלחה וחג שמח.