שלום לכולם, יש לי תואר ראשון בפסיכולוגיה ואני מתעניינת בדרכים בהן אפשר "לחתוך" לכיוון אחר- לאלו תחומים ניתן להתפתח עם תואר שני במדעי המוח וההתנהגות?
הבנתי שניתן להשלים לתואר ראשון בביולוגיה. האם תואר ראשון בלבד בביולוגיה פותח אפשרויות תעסוקה? האם גם בתחום הזה מאוד קשה להמשיך לתארים מתקדמים?
ה
הדר גולדשמידט
פסיכולוגיה ומדעי המוח
מבולבלת שלום, תואר ראשון בפסיכולוגיה בשילוב מדעי המוח יכול להוביל בעיקר לשני תחומים: התחום המחקרי ביולוגי התחום המחקרי חברתי מייד אשוב לזה..
באשר לביולוגיה תואר ראשון, כן, תואר ראשון, כמעט כמו בכל התחומים, פותח פתח לנתיב, אבל ההתמקצעות והצמיחה מגיעה מהעשייה לא מהתואר.
אם אשוב לפילוח שלפני רגע נתתי: התחום המחקרי ביולוגי יכול בהחלט לתת לך פה עשייה ביולגית מעניינת, וכאן את צריכה לשאול את עצמך אם את בנויה לעבוד במעבדות, פחות אנשים, יותר מספרים, ניסויים..
התחום המחקרי חברתי דווקא נשמע לי על פניו, מבלי להכיר אותך, אלא מתוך הבחירות שעשית, מתאים יותר. היום ובכלל התחזית לתחום מדעי המח רק מתרחבת, אני צופה שבעוד כמה שנים בשוק התעסוקה לא יעשו הרבה מהלכים שיווקיים ללא בדיקה מתאימה בתחום, כך שהנישה שממנה את מגיעה יכולה להתאים לגמרי.
אני יודעת שמה שאני פורשת בפנייך לא עונה על המחשבה של "לחתוך" אלא יותר להתמקד ולהמשיך לחתור.. מנסיוני בהכוון תעסוקתי אישי, זו בדרך כלל הנוסחה להצלחה :).