היי אני חיילת משוחררת כשנה בלימודים חסרה לי יח"ל של היסטוריה ורוצה להשלים מתמטיקה ואנגלית ל4 -5 יח"ל . אני מתלבטת כרגע אם ללכת ללמוד פסיכומטרי או ללכת להשלים במכינה [בכללות]את כול המקצועות ולעלות את רף הממוצע. או ללכת ללמוד פסיכומטרי ולהשקיע רק יל קורסים בודדים במכונים [קידום מעוף וכו,...] מה דעתך? העיניין שלא החלטתי בדיוק מה ללמוד.
ה
הדר גולדשמידט
הכנה לאקדמיה
אורטל שלום, נשמע לי שזו החלטה כלכלית ואישית. מההיבט הכספי: במכינה תוכלי לחסוך ולשפר את כולם יחד אך "תבזבזי" שנה שלמה בנידון לעומת השקעה נקודתית בכל המקצועות והפסיכומטרי במקביל שתעלה לך יותר.
מההיבט האישי: כל אחד עושה מה שנכון לו, אני מכירה הרבה אנשים שיוכלו לומר לך שללכת על מכינה זה בזבוז זמן ומסיט.. שבחצי שנה ראשונה תתני את כולך ובחצי השנה השנייה תחזרי לסורך.. ואני מכירה כאלה שיאמרו לך ההיפך, שדווקא המכינה פתחה להם את הדלתות, שזו שנה שמינפה אותם בזכות ההצלחה והדרייב ללימודים.. כפי שאת רואה זה מאוד אישי.
אני ממליצה לך לשקול בהקשר אליך אם מתאים לך ללכת על שנה מרוכזת כי את טיפוס שיכול לרוץ למרחקים ויש לך את אורך הנשימה או ההיפך, את טיפוס שרק לטווחים קצרים ומפיק מכך את המירב ולשקלל את ההוצאות הצפויות לך בכל נתיב ולפי זה לפסוק.