שלום, אני מתלבטת לקראת איזה מסלול לימודים כדאי להתחיל ללמוד. עד לפני כמה זמן הייתי סגורה על קלינאות תקשורת, הגעתי לזה מתוך התעניינות גדולה בפסיכולוגיה ותואר ראשון בקלינאות תקשורת הוא מאוד פרקטי ויש מה לעשות איתו, לאחרונה דעתי שונתה ומאוד מעניין אותי ייעוץ ארגוני,כידוע לי זהו תואר שני. אז קראתי עוד וביררתי וחשבתי ללמוד משהו שמהתחלה עניין אותי פסיכולוגיה וסוציולוגיה,אך יש לי כמה שאלות. א. איפה נחשב התואר הזה ללמוד,חשבתי על אונבריסטאת חיפה,קראתי גם על עמק יזרעאל,העניין הוא שצריך ציון גבוה של תואר ראשון ליעוץ ארגוני. ב. תואר בסוציולוגיה פסיכולוגיה,במה התעסוקה?
ה
הדר גולדשמידט
פסיכולוגיה במכללה טובה
מור שלום, תואר בפסיכולוגיה עם כל שילוב כולל מדעי ההתנהגות יכולים בהחלט לקדם אותך למטרה. איפה נחשב יותר? בוודאי שבאוניברסיטה, אבל דווקא במקרה שלך לא נראה לי שהנחשב רלוונטי. אם הציונים הם המדד העיקרי הרי שהממוצע המסכם של התואר הוא שיחליט, פחות המוסד. אני כמובן מסייגת, שכן חשוב להשיג ממוצע גבוה במוסד טוב ומוכר, אך האלטרנטיבות שהעלית עונות לקרטריון זה לכן אני מתמקדת בשלב הבא. על פי רוב קל יותר ללמוד במכללות אזוריות, אם בשל התנאים האינטימיים ואם בשל המוסד, אני ממליצה לך לגשת לשני המקומות ולשוחח עם סטודנטים מהפקולטות הנ"ל, זה עשוי לסייע לך בהכרעה.
בהצלחה וחתימה טובה, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
מ
מור
תודה ועוד כמה התלבטויות
הדר קודם כל תודה,כייפ שאת עונה בפירוט מלא לגבי העניין,והסתכלתי על תחומי העניין שאת עוסקת ולמדת,מהשעוד משך אותי. אני חוזרת אלייך לשוב התלבטות כשאני מדברת עם סטודנטים על שני המקצועות הנ"ל ייעוץ ארגוני מבחינת העבודה ללא נסיון אין לי מה לעשות עם זה יותר מדי זה נכון? מה יש לעשות עם פסיכולוגיה סוציולוגיה, לכן אני חוזרת למקצוע הקלינאות תקשורת שהוא פרקטי יותר ויש בו תעסוקה,אולי אני טועה,אבל אשמח אם תביעי את דעתך בנושא זה. אני פשוט לא יודעת אילו שאלות לשאול את עצמי,חשבתי לבוא לקלינאית תקשורת ולראות ממש מה היא עושה. תודה ותחימה טובה
ה
הדר גולדשמידט
ייעוץ ארגוני וקלינאות תקשורת
מור שוב שלום, כמו בכל תחום, ללא ניסיון קשה מאוד לחדור. לשם כך את יכולה לכוון את עצמך מבעוד מועד, להציע עבודת התנסות במשרד רלוונטי כסטודנטית, לבחון את העשייה של יועצים ולעסוק בתחום. למשל יועצים ארגוניים לרוב עוסקים בצד הפיננסי ובייעול תהליכים. כאשר לרוב מדובר בתהליכים במחלקות השיווק והמכירה, במרכיב ההון האנושי ובאנשי השירות. פה תוכלי להשתלב בתוך ארגון כשאת יודעת שאת מתכוונת להפוך את היוצרות ולחזור לנישה מהצד החיצוני המקר, רק עם ניסיון תעסוקתי בתחום.
לגבי קלינאות תקשורת, אני בהחלט מבינה את הדילמה, זהו מקצוע ממוקד שמאפשר לעסוק בו עם סיום הלימודים, אך אם זזת ממנו כנראה שהוא לא שלך. ככה זה עובד בד"כ, תסמכי על האינטואיציה שלך. וכן אני בהחלט ממליצה להכיר מקרוב את העשייה של קנאיות תקשורת, זה בהחלט יעזור לך להבין עד הסוף אם זו נישה מתאימה.
אך ההבדלים בין המקצועות שונים מהותית: בשתיהן את מייעצת, אך להבדיל מקלינאות תקשורת בו העשייה טיפולית של אחד על אחד בסביבה רפואית / פרטית בייעוץ ארגוני עובדים מול ארגון ומחלקות שונות בתוכו, עוסקים במאקרו ובמקירו והעשייה עצמה מתרכזת בייעוץ והדרכה של קבוצות ויחידים.
מקווה שזה מספק מספיק חומר למחשבה כדי לייצר תנועה לבחירה. בהצלחה :) הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745