שלום! שמי דני ואני בן 23. אני מאוד מתעניין לעבוד בעתיד בתחום פיתוח ומחקר של תרופות. התחלתי להתעניין בתארים שדרכם אוכל להגיע למעמד זה והייתי רוצה לקבל חוות דעת וייעוץ. עד כה תחום הלימודים שנראה לי הכי קרוב למקצוע הוא הנדסה פרמצבטית (הנדסת תרופות) הנלמד במכללה האקדמית להנדסה ירושלים. זה המקום היחיד שניתן ללמוד לתואר הזה, ולפי מה שהבנתי התואר לא מאושר ע"י המל"ג. מה זה בעצם אומר ומה ההשלכות? האם די בללמוד תואר זה כדי להכנס לתחום פיתוח תרופות? ישנה גם את האפשרות של הנדסה ביו רפואית, אבל לפי מה שהבנתי זה יותר בקטע של מיכשור רפואי. מה דעתכם? או שאולי כימיה או ביולוגיה עם התמחות מסויימת יותר עדיפים? יש אפשרות של שילוב תארים? אולי אני בכלל חייב גם תואר שני ויותר? כמו שאתם רואים אני די מבולבל ולא הכי מבין בעולם האקדמאי. על כן אני מתנצל ומקווה לקבל תשובות שיעשו לי קצת סדר בראש. תודה מראש!
ה
הדר גולדשמידט
מחקר ופיתוח תרופות
דני שלום, אין צורך להתנצל, אם לא היית מבולבל לא היית נזקק לעזרתי, לכן אנחנו כאן יחד עם כ - 34,000 גולשים.. תרגיש בנח :) ולשאלותיך: אתחיל דווקא מהסוף, כדי לעסוק בפיתוח תרופה לא רק שלא תיעצר בתואר ראשון, גם לא בשני.. החל מהתואר השני תוכל להתחיל לעבוד במעבדות ולחקור אך כדי לעסוק בזה ולהשפיע סביר מאוד להניח שתצטרך להמשיך עוד ללימודי דוקטורט.
אם לא הרתעתי אותך בתשובתי להלן האפשרויות השונות לחדור לתחום: לתואר ראשון: לימודי כימיה / ביולוגיה / ביוטכנולוגיה / מדעי המח
לתואר שני ומעלה: לימודי מיקרוביולוגיה/ פרמהקולוגיה / גנטיקה / כימיה אנליטית ופולימרים / נוירו-פסיכולוגיה/ פסיכופרמקולוגיה
לגבי הנדסת תרופות ללא אישור מל"ג, בד"כ זה עניין פרוצידורלי ופוליטיקה, לוקח זמן לאשר מסלול לימודים, אך אם אתה מעוניין לחתור למחר ופיתוח תרופות אני ממליצה לך להתאמץ וללכת לאט ובטוח, הקיצורי דרך האלה לרוב מובילים למבוי סתום, בו לא מקבלים בוגרי מכללות וכו..
המון בהצלחה וגמר חתימה טובה :)
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
ד
דני
מחקר ופיתוח תרופות
וואו! אני מודה לך מאוד על התגובה המהירה והרצינית! אני רק רוצה להבהיר כמה דברים ברשותך. ראשית, את בעצם אומרת שלא מומלץ ללכת על האפשרות "הקלה" של תואר ראשון בלבד בהנדסת תרופות במכללה, משום שזוהי לקיחת סיכון שלא אתקבל לתחום שאליו אני שואף. אם כן עלי ללכת על כיוון אחר לגמרי של תואר ראשון באוניברסיטה, תואר שני ואז תואר שלישי (דוקטורט?). עד כאן אני צודק? כמה זמן כל זה אמור לקחת לי עד ליעד הנכסף? שנית, לגבי הדוגמאות שנתת למקצועות הלימוד בכל תואר. האם יהיה עלי ללמוד את כל התחומים שציינת בכל תואר, או שאני צריך לבחור אחד (או כמה) מהתחומים האלה בכל שלב? ואם כך, האם כל שילוב של התחומים הנ"ל יובילו אותי למעמד שאוכל לפתוח בקריירה של פיתוח תרופות? מהן הדרישות, פחות או יותר, ממצבי הנוכחי ולפני כל שלב בדרך כדי להתקבל לתואר הבא? ולסיום, איני יודע אם את אמורה להיות ניטראלית, אבל מתבקש לשאול באיזו אוניברסיטה (מכללה אמרנו שלא טוב) או אוניברסיטאות את ממליצה, או הכי כדאי ללמוד בשביל מסלול זה? ושוב תודה רבה רבה! נורא שימחת אותי עם התשובה הרצינית שקיבלתי! דני.
ה
הדר גולדשמידט
הדרך למחקר ופיתוח תרופות
דני שוב שלום, כן אתה מבין נכון, אני אומרת שכדי להגיע לתפקיד של פיתוח תרופות ולא רק לסייע במחקר אני ממליצה על הדרך הארוכה באוניברסיטה, משם הדרכים יפתחו לך בקלות רבה יותר.
לגבי הנישות, אין צורך בכולן, תבחר נישה להתחיל ממנה שאתה מתחבר אליה יותר וממנה תתקדם. תתחיל מהתואר הראשון תבחר למי לגשת ומשם כבר תוכל להמשיך לבחור כשאתה כבר מכיר יותר את הנושאים ויודע למה אתה נמשך.
כדי להתקדם בין השלבים ולהגיע לדוקטורט תצטרך כמובן להצליח מאוד בשלבים הראשונים, אבל אם זה נושא שאתה נמשך אליו ומעניין אותך, אין סיבה שלא תצליח. כל אקדמיה עם הדרישות שלה וכמובן החיבור שלך למרצים ולתחומים והפרויקטים שתבחר במהלך הדרך.
לגבי מועד הפיתוח, תוכל להתחיל לעסוק במחקר רק במהלך התואר השני ומעלה ורק אחרי הדוקטורט תוכל לעסוק בפיתוח ולא רק בתמיכת מחקר של אחרים.
בנוגע למוסדות אקדמיים, הנייטרליות שלי פה מוגזמת.. אני עובדת במישרין ובעקיפין עם כולם כך שאיני ממליצה על מוסדות, אך אני כן יכולה להמליץ לך לבחון את השורה האחרונה וככה לבחור. לדוגמא, בטכניון בירושליים ובפקולטה לחקלאות שזה שייך לאוניברסיטה העברית יוצאים הרבה מחקרים וקיימות חממות טכנולוגיות שמכילות מעיין סטארט אפים למחקרים שונים.
תבחר קודם את הכיוון שממנו היית רוצה להגיע לתחום הפיתוח, ביולוגיה/ כימיה/ ביוטכנולוגיה/ מדעי המח ותראה אם באותו המוסד תוכל להמשיך ליתר התארים שזה אומר שהמקום מכיל גם מחקרים וחממות טכנולוגיות תואמות.
מקווה שהשמחה עדיין בליבך, המון בהצלחה. גמר חתימה טובה ,
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
נסה לחפש
ש
שחף
מחקר ופיתוח תרופות - תואר ראשון
היי, אני גם כן מתעניינת לעסוק בעתיד במחקר ופיתוח תרופות. העניין הוא שאני מעדיפה לעבוד כמה שנים בין התואר הראשון לשני. האם הנדסת חומרים (באריאל יש מגמת ביוכימיה) זה תואר ראשון שרלוונטי לנושא? האם יש עבודה בתחום בהקשר הרפואי לאחר תואר ראשון ?
ש
שיר בלעש - יועצת לימודים
מחקר ופיתוח תרופות
היי שחף,
למיטב ידיעתי, הנדסת חומרים היא תחום שהולך יד ביד עם פיתוח תרופות שכן הכל מושתת על עולם הכימיה. ישנם לא מעט תארים שדרכם את יכולה להתקבל לתואר שני בפיתוח תרופות (ביולוגיה, ביוטכנולוגיה, מדעי החיים, רוקחות או מקצועות הכימיה).
בוגרי מסלול להנדסת חומרים יכולים להשתלב בתפקידים רבים ומגוונים כמו למשל בתעשיית ההיטק, המזון והתרופות, בתחום הרפואה ובמכוני מחקר. דוגמאות לחברות הידועות שמגייסות לרוב מהנדסי חומרים : אינטל, טבע, אפלייד מטריאלס, מוטורולה, אופיר אופטרוניקה, התעשייה האווירית ועוד.
בברכה,
שיר בלעש - יועצת לימודים
ג
גל
איזה מסלול לימודים הכי רלוונטי לחקר סרטן?
היי אני מעוניינת ללמוד לפתח תרופות כדי לפתח נושא מאוד ספציפי אני רוצה לחקור את מחלת הסרטן הגנטית והלא גנטית ולייצר תרופה באמצעות חומרים מהטבע או לא מהטבע אז בעצם לחקור את המערכת הביולוגית של גוף האדם ולפתח תרופה ספציפית לנושא הסרטן איזה מסלול לימודים יהיה הכי רלוונטי בשבילי? אשמח לעזרה בבקשה