שלום רב, אני בוגרת מדעי המחשב. עובדת בהייטק כבר 13 שנה בערך. אמא ל-4 ילדים קטנים. מזה זמן רב אני חושבת על הסבה לכיוון החינוך המיוחד/קלינאות תקשורת. מצד אחד אני מחפשת משהו שימלא אותי ומצד שני שתהיה לי גמישות מבחינת השעות בצהריים עם הילדים. אני מרגישה שאני נמצאת במלכודת דבש בהייטק ולא מצליחה לצאת ממנה. מה האפשרויות שעומדות בפני מבחינת הסבה והאם קיים מסלול שניתן לשלב עבודה ולימודים במקביל. תודה.
ה
הדר גולדשמידט
חינוך וקלינאות תקשורת
ענת שלום, זו אכן מלכודת דבש עולם ההייטק. שתי האפשרויות שהעלית מתאימים יותר לאמהות, אך שונים האחד מהשני מהותית.
בחינוך העבודה מול קבוצת ילדים ובעיקר התמודדות עם משמעת, בירוקרטית ביה"ס והורים.. והגישה היא חינוכית, מלמדת. ובקלינאות תקשורת זו עבודה של אחד על אחד במסגרת פרטית או בשיתוף פעולה עם מרפאות ציבוריות / פרטיות והגישה מאבחנת מטפלת. שתי משרות שונות לחלוטין במהות ובמסגרת.
לגבי הלימודים דווקא פה יש יתרון לתחום ההוראה, כיוון שיש לא מעט תוכניות להסבה לחינוך, לא יודעת לומר אם הן גמישות למשרה מלאה, אך לחצי משרה אני מאמינה שכן. לעומת לימודים לקלינאות תקשורת שלא מאפשרים לעבוד במהלכן, זהו תואר אינטנסיבי מלא.