שלום, השנה אסיים לימודי תזונה , ואחרי הסטאז' שאין לי מושג כמה זמן אחרי הלימודים אתחיל אותו (בגלל כל הבעיה עם עניין הסטאז' כרגע..) אהפוך לדיאטנית קלינית. אולי אתן יודעות מה השכר של דיאטנית מתחילה? ומה הביקוש? חשבתי ללמוד מקצוע נוסף-חינוך לגיל הרך, שאותו אהפוך למקצוע ראשי ואילו עבודתי כדיאטנית-יהיה מקצוע משני של אחרי הצהריים.... מה דעתכן? ניתן לשלב? פשוט עכשיו אחרי הרפורמה בחינוך, די משתלם להיות מורה.. חופשים, שכר התחלתי קרוב ל6000, יש לאן להתקדם...שנת שבתון ובכלל זה אחלה תנאים בכדי לגדל ילדים....... אז מה אתן אומרות?
ה
הדר גולדשמידט
מתזונה לחינוך?
גלי שלום, אני לא יודעת לומר מהו השכר ההתחלתי לתזונאית אך השילוב בהמשך הדרך יכול להיות מצויין, אם הוא מגיע מהמקום הנכון. ברשותך אציין פה מספר נקודות ושאלות לתשומת ליבך:
מדוע את שוקלת את ההסבה והשילוב, כיוון שהדרך לסטאז' לא פשוטה? כי נראה לך שעבודת הוראה קלה יותר ומכניסה?
אני יכולה לומר בשם קהילת המורים, שזוהי עבודה בהחלט לא פשוטה. המרחק בין תחום התזונה וההדרכה של אחד על אחד, בריאות ותשומת לב כמעט ולא מורגשים בהדרכה פורמלית - בחינוך. מורים מתעסקים המון עם משמעת, יום לימודים למרות שאינו ארוך כעבודת היי טק לרוב סוחט מאוד. יש לא מעט ימי הורים, מורים, השתלמויות והכנות בשנים הראשונות למערכי שיעור.
מבחינת גידול ילדים, אין ספק שזוהי משרה מתאימה מאוד, אך אם אינך בנויה אליה, אז ההתאמה לא ממש תורמת.
עבודה כתזונאית במוסד ציבורי או בשיתוף פעולה מוסדר יכולה לספק שכר הולם יותר בזמנים נוחים וגמישים לא פחות.
אני לא רוצה לקצץ לך את הכנפיים, אם את מעוניינת לשלב חינוך בתזונה ולפתח אותם במקביל, אחלה, כמו שאמרתי בהתחלה, זה בהחלט שילוב טוב. אך אם את שוקלת את ההסבה בשל המדרגה הצפויה לך בתחילת הדרך כתזונאית, אני ממליצה לך לשקול שוב את צעדייך, כמו שיש תנועה עכשיו לכיוון ההוראה כך במקביל יש תנועה החוצה..
מקווה שתרמתי או לפחות חיזקתי את עמדתך מכאן או מכאן. שיהיה המון בהצלחה ושנה טובה,