שלום , אני מתכוון להרשם לאחת המכללות לעשות קורס הכנה למבחני הלשכה לניירות ערך לקבל רשיון לעסוק בשוק ההון ,יעוץ שיווק וכו' השאלה שלי האם זה שווה את המאמץ , האם זה נחשב במקומות עבודה כמו בנקים וכדומה בהשוואה לתואר
ה
הדר גולדשמידט
שוק ההון בעיקר לאקדמאים +
אבי שלום, במה אתה עוסק כיום? מהי ההשכלה האקדמית שלך?
לגבי בנקים ומוסדות בסדרי גודל גדולים, אני לא חושבת שקורס בלבד יהיה רלוונטי. כיום כדי להשתלב בעבודה כסוחר למעט הניסיון דורשים תואר ראשון בכלכלה - עדיפות ראשונה שנייה לחשבונאות עם התמחות בשוק ההון ובתוספת מבחני לשכה וכו..
זה אפשרי ללא תואר, אך נהיה קשה יותר ויותר. אם יש לך את אורך הנשימה והיכולת הפיננסית לזמן ההכשרה והחתירה פנימה. אם אתה מוצא את עצמך מתעניין במדור הכלכלה ובתנועות הבורסה. אם המספרים לא מפחידים אותך, נהפוכהו.. אם יש לך לב חזק, אז קח אוויר וצא לדרך.
כך בחשבון שזו משימה אפשרית, רק מאוד בעייתית..
הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוונה מקצועית 052-6969745
בהצלחה,
א
אבי
בהמשך ..
קודם כל תודה על התגובה המלאה .. באמת! כיום אני הנדסאי אלקטרוניקה ואני עובד בחברה סלולרית , תחום הפיננסי תמיד עניין אותי, ולעשות תואר ארוך כמו כלכלה יהוה לי מכשול רציני כמו שאני מכיר את עצמי , בעיות של דיסלקציה וכדומה , אני לא רואה את זה כתרוץ אבל אני מכיר ויודע שאני לא אצליח לסחוב לימודים של כמה שנים .. אז חשבתי שהרישון הזה יתן לי מין מקפצה כי לי באופן אישי לא מספיק תואר הנדסאי להוסיף על זה שלתואר אני אצטרך פסיכומטרי שזה עוד יותר מרחיק אותי מהיעד שלי , מה את אומרת ? ושוב תודה לך :)
ה
הדר גולדשמידט
מעבר לשוק ההון
אבי שוב שלום, אני מבינה את הקושי והמורכבות, השאלה לאן אתה מכוון. האם אתה מכוון להסבה מקצועית לתחום הפיננסי או לתוספת? האם יש חלקים שמהם אתה נהנה היום בעשייה? אם כן מהם?
זה לא פשוט לעשות מעבר כ"כ חד, בטח לא כשיש מחויבויות משפחתיות וכלכליות. אני ממליצה לרוב לשלב כמה שאפשר ובמקרה שלך לפעול בהדרגה: תחילה לבחון את השוק ולהכיר חברות המשלבות בעסקיהם טכנולוגיה ופיננסים.
אחרי שתסיים לפלח תגלה שיש לא מעט חברות בתחום, ותתחיל לפנות לכיוונן, המגמה להשתלב בחברה שזקוקה לך ברמה הטכנית ומתוכה תוכל לספק לאט לאט מיומנויות נוספות.
פה יש ביצה ותרנגולת, אתה יכול להתחיל בקורס כבר ולחפש מקום עבודה כזה, אבל הסבירות שזה ירתיע את המעסיק שמעוניין בעובד עם ניסיון או איש טכני.. לכן אני ממליצה יותר על האפשרות השנייה, להמתין לרגע עם ההרשמה לקורס, להשתלב בחברה עם התכנים שציינתי בתור הנדסאי אלקטרוניקה ואז להתחיל בלימודים ולחתור להתפתח בחברה עצמה אולי לבק אופיס בהתחלה שמשלב טכני ותפעול..