שלום! שמי שירלי אני אמא טרייה בת 31 , הגעתי לפרשת דרכים בחיים כנראה בגלל הסטטוס החדש... החלטתי עם עצמי ובן זוגי שלמרות גילי "המופלג" אתחיל ללמוד לתואר ראשון אך נתקלתי שוב באותה ההתלבטות - מה ללמוד... כשהייתי צעירה יותר התעניינתי מאוד בפסיכולוגיה, אך היום כדי להגיע להיות פסיכולוגית קלינית צריך קודם כל להתאמץ מאוד ולהשקיע בסביבות ה 12 שנה... לא בטוחה שזה נכון בשבילי... עבודה סוציאלית לא באה בחשבון כי אני לא חושבת שיש לי את החוזק הנפשי לעסוק בזה... אני בטוח לא יודעת מספיק על שני המקצועות... איזה עוד מקצועות דומים או קרובים לפסיכולוגיה (שלא צריך ללמוד כ"כ הרבה שנים) ישנם?
ה
הדר גולדשמידט
מקצועות הטיפול והחינוך
שירלי שלום, מדוע את חושבת שיש בך את הכוחות הנפשיים לעסוק בפסיכולוגיה אך לא בעבודה סוציאלית? שני התחומים נושקים האחד לשני ולשניהם מגוון של תתי תחומים. דווקא בתחום העבודה הסוציאלית תוכלי למצא כמה תחומים "קלילים" יותר בתחום השיקום וחיבור לקהילה. מבחינת זמני השקעה, לפסיכולוגיה ועבודה סוציאלית: תואר ראשון - 3 שנים, עוד שנתיים לתואר שני ושנתיים נוספות לסטאז'. ממש לא 12 שנה... כיוון שבעבודה סוציאלית ניתן לעבוד כבר מהתואר הראשון בתחום, יש מעט גמישות בלוחות הזמנים, לא בהרבה. אבל חשוב לציין שכבר בתואר ראשון עובדים סוציאליים במרפאות לבריאות נפש עובדים כפסיכולוג לכל דבר. כיום יש לא מעט נישות טיפוליות שנהוג לשלב עם תואר ראשון בפסיכולוגיה או בעבודה סוציאלית. כך שאם הכיוון ממילא לתחום הטיפולי, אני ממליצה לך להתחיל בתואר הראשון ותוך כדי לבחון את צעדייך הלאה. אפשרות מקבילה נוספת היא מתחום החינוך, לדוגמא: אבחון דידקטי, הוראה מתקנת.. אל מקצועות אלה תוכלי לחתור אחרי תואר ראשון בחינוך.
מקווה שעזרתי, מזל טוב על ההורות וההחלטה להתקדם ברמה האישית, "תפליגי " בדרכך, אין צורך לומר שהגיל פה בהחלט בא לטובתך, כל הנישות שהעלנו לא מתאימות בגילאים צעירים.. :)