היי, קוראים לי לואיזה ואני רוצה ללמוד כימיה. השאיפה היא להשתלב בתחום התרופות או המחקר, כמובן שאני רוצה להשאיר גם אופציות אחרות פתוחות. יש לי כמה שאלות בקשר לחוגים שממש בלבלו אותי 1. מה ההבדל בין תואר בכימיה, הנדסה כימית, ננוטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה? 2. מה עושה כל אחד מהם כשיוצא לעבודה? 3. למי מהם יש יותר ביקוש בשוק העבודה? 4. מה עדיף לי ללמוד כדי להשתלב בתחום?
אם מישהו יכול לענות ולעזור לי זה מאוד יקל עלי. תודה רבה. המייל שלי luiza0@walla.com
ה
הדר גולדשמידט
כימיה, הנדסה כימית, ננוטכנולוגיה, ביוטכנולוגיה
לואיזה שלום, אני מצרפת כאן את הפירוט על כל תחום ואיך הוא בא לידי ביטוי בשוק התעסוקה, ע"פ ויקיפדיה שמדייקים בהגדרות:
ננוטכנולוגיה או בקיצור ננוטק הוא שם כולל לתחום המחקר והטכנולוגיות. מחקרים וטכנולוגיות אלו משתייכים למגוון שטחי המדעים וההנדסה החל ממחקרים בפיזיקה והנדסת חשמל כגון התקנים מוליכים למחצה, דרך מחקרים ופיתוחים הקשורים לביולוגיה מולקולרית ולרפואה כגון ריצוף מהיר של DNA או שיטות מחקר וניטור חדשות של תהליכים ביולוגים ועד מחקרים הקשורים לכימיה כגון הנדסה של חומרים חדשים בעלי תכונות רצויות כגון חוזק.
הנדסה כימית הינה מקצוע הנדסי העוסק בייצור והפקה תעשייתית של כימיקלים. לאחר שכימאי פיתח תהליך הפקה במעבדה - דרוש מהנדס כימי שיהפוך את התהליך לתעשייתי, יעיל וכלכלי, כיוון שכך, נהוג גם לכנות את מהנדסי הכימיה - מהנדסי תהליך.
ביוטכנולוגיה הוא תחום של מחקר ופיתוח יישומי, המנצל את תהליכי החיים במערכות ביולוגיות לצורך ייצור מוצרים בתחומי התעשייה, הרפואה והחקלאות, לרווחת האדם. ההגדרה הרשמית והתמציתית של הביוטכנולוגיה היא שימוש בידע ביולוגי לצורך רווח בתחומי הטכנולוגיה. המערכות הביולוגיות שבהן משתמש הביוטכנולוג הן תאים או רקמות של צמחים, בעלי חיים, או מיקרואורגניזמים (חיידקים בעיקר), או חומרים מייצורים אלו (גנים, אנזימים, הורמונים, חלבונים וכדומה).
כימיה היא המדע העוסק בהרכב החומר, מבנהו, תכונותיו והשינויים החלים בו במהלך תגובות כימיות. כימיה היא דיסציפלינה מדעית הקשורה לחקר של אטומים, מולקולות, גבישים וצברים אחרים של חומר, בין אם הם מצויים בהרכב מסוים או בצורה מבודדת. הכימיה משלבת את מושגי האנרגיה והאנטרופיה ביחס לספונטניות ותהליכים כימיים. דיסציפלינות שונות בתוך הכימיה מחולקות בדרך כלל לפי סוג החומר הנחקר או לפי סוג המחקר. דיסציפלינות אלה כוללות: כימיה אי-אורגנית, שהיא חקר תרכובות אי-אורגניות; כימיה אורגנית החוקרת חומרים אורגניים; ביוכימיה, שהיא חקר החומרים הנמצאים באורגניזמים; כימיה פיזיקלית, שהיא חקר האנרגיה הקשורה למערכות כימיות בקנה מידה, מקרו, מולקולרי ותת-מולקולרי וכימיה אנליטית שבה מנתחים דגימות חומרים על מנת להבין את הרכבם הכימי והמבנה שלהם. בשנים האחרונות התפתחו דיסציפלינות יותר ממוקדות, כגון נוירוכימיה.
לגבי ביקוש, קשה מאוד לענות, המשרות בנישות אלה יחסית הצטמצמו אך תמיד קיימות בביקוש בשוק. כמו כן מה שנדרש היום לא בהכרח יהיה נכון לעוד 4 שנים ויותר, לכן הייתי מציעה לך להתחבר ברמה האישית לתוכן ומכאן לבצע את הבחירה. כשתגיעי לקו הסיום בלימודים שאת אוהבת תמצאי בהתאם עבודה..