שלום רב, אני מסיים שנה ראשונה בב.א. כללי מדעי הרוח והחברה ונותרו לי עוד שנתיים לתואר. בתואר זה ניתן להרחיב 2 חטיבות באופן מוגבר, ל-30 נק"ז. החטיבות שהרחבתי הן חינוך וקרימינולוגיה. לאחר התואר, במה אוכל לעסוק עם לימודים אלה? מהן בערך האפשרויות הקיימות בשוק עבור תואר ראשון בב.א. כללי? לאחר התואר הראשון אולי אמשיך לתואר שני בתחום החינוך, אבל זה עדיין רחוק. אני מאמין כי אין תשובות חד משמעיות לשאלתי, אבל מנסיונך, מה תוכלי לומר לי בעניין?
תודה רבה.
ה
הדר גולדשמידט
לימודי חינוך
איתי שלום, מנסיוני לתואר כללי אין יתרון ברור, יש לזה יתרון וחסרון.. :) החסרון הוא ההתחלה, קשה יותר להתמקד ו"להתניע" בשוק העבודה.. היתרון שהוא אינו מצר את צעדייך, תוכל להמשיך לתואר שני והוא זה שימקד אותך או להתמקד דרך העשייה עצמה.
לתואר ראשון ובכלל ללימודים באקדמיה בד"כ יש יתרון בכניסה, בהתקדמות ואפשרויות בעשייה, אני ממליצה לך להתעניין כבר עכשיו במה היית אתה רוצה לעשות ופחות במה תוכל לעשות עם התואר, כיוון שכפי שציינתי התואר שלך במקרה זה רק יפתח לך את הדלת לא יותר..
תחום הקרימינולוגיה צר משמעותית מתחום החינוך, ובחינוך מעבר למגוון הרחב , יש יתרון עצום לגברים, כך שזו בחירה חזקה יותר ועכשיו כל שנותר לך זה לברר עם עצמך מהן הנטיות שלך בעולם תוכן רחב זה ולהתחיל לעסוק בזה בחלקיות משרה. כל ניסיון שתתחיל לצבור יקבל תאוצה משמעותית יחד עם התעודה מהאקדמיה.