שלום, אני שלחתי הודעה לפני כחודש,אני תקועה בלי עבודה כבר שנתיים ועושה ייעוץ בלשכת תעסוקה.אני רוקחת ,לא מסוגלת להמשיך לעבוד בתחום ושוקלת תחומים אחרים. עדיין קשה לי לדעת באיזה תחום לחפש עבודה אבל אני יודעת דברים על עצמי למשל: אני מאוד אוהבת לסדר סחורה,לסדר דפים בקלסרים-לעשות סדר אוהבת ספורט ,לא מוותרת על הליכה כל יום במשך שעה ואוהבת להשתתף בטיולי שטח בטבע כלומר גם הליכה וגם להיות בטבע ולא במקום סגור שלא רואים בו את הטבע. האם אני יכולה למצוא עבודה לפי הדברים שהזכרתי ושאני מאוד אוהבת לעשות תודה
ה
הדר גולדשמידט
אדמיניסטרציה - לוגיסטיקה - סוכנת שטח
חנאן שלום, מדוע אינך יכולה להמשיך בעבודת רוקחות? כי מעסת בה?? בגדול עבודות שמשלבות סדר וארגון ניירת הן עבודות משרדיות, אדמיניסטרציה. גם סידור סחורה ולוגיסטיקה מכילים ארגון סחורה אם בחנויות, מחסנים. לא נראה לי שתהיה לך בעיה בתור רוקחת למצא משרד / מחסן או מרפאה שיעסיקו אותך, את בהחלט מספיק אינטלגנטית בשביל כל תפקיד אדמיניסטרטיבי. במידה ואת מעוניית לעשות שינוי חד זה תבחרי מראש נישה מתאימה, למשל מחסנים אם ללוגיסטיקה או אדמיניסטרציה שעובדים עם ציוד רפואי, כך הניסיון שלך לא ירד לטמיון ותוכלי לשדרג אותו יחסית מהר בתחום החדש.
לגבי להיות בחוץ, זה כבר סיפור אחר, בחוץ אין עניין של תיוקים וסדר בניירת ובסחורה, אלא אם היית רוצה לעבוד בהעמסה או פריקת סחורות.. לא נשמע לי שמתאים. תוכלי לעבוד כסוכנת שטח, אם בהפצת סחורה או בניהול לקוח. גם פה אם תבחרי בנישה שקשורה לעולם התוכן שעסקת בו לפני תוכלי להתפתח בה יחסית מהר ולהתמקצע.
אם את נעזרת בשירות התעסוקה, יש סדנאות אימון חדשות מומלצות וכמון שירות של הכוון תעסוקתי, שווה לבדוק למה את זכאית ובמה את יכולה להיעזר בהם.
להדר ...חנאן
הי לא הצלחתי להמשיך במקצוע שלי כי זה היה יותר מדי אחריות בשבילי ,התברר אחר כך שמדובר בפוביה. טיפלתי בזה כבר שנתיים ולא בא לי לחזור לאותו מקצוע כי זה מזכיר לי באיזה מצב הייתי שנים רבות וכמובן לא הייתי מודעת לזה. עכשיו אהבתי את הרעיונות של דגנית:הדרכת טיולים,מורה לספורט,סידור בתים ,אני אוהבת לסדר סחורה למשל בסופר אבל אני מתביישת ,אין לי אומץ לעבוד בסופר .1 האם זה נכון שדרוש לימודים של שנה אחת למורת ספורט .2 אני אוהבת הדרכת טיולים אבל לא עבודה עם ילדים קטנים אלא עם צעירים ומעלה,איפה ניתן ללמוד הדרכת טיולים והאם הלשכה מסייעת בעניין זה.3 אפשר לשלב מורה לספורט ומדריכת טיולים
ה
הדר גולדשמידט
הוראת ספורט / הדרכת טיולים וסידור בתים
חנאן שלום, הרעיונות לא רעים אך אני רואה בהן לא מעט בעיות.. 1. ממה שאני יודעת, הסבה להוראה לוקחת כשנתיים, שנה ללימודים ושנה לסטאז', רק אח"כ ניתן לעבוד בתחום. האם את מתמודדת טוב עם קהל? עם משמעת? אם כן אחלה בהצלחה!
2. לגבי הדרכת טיולים, שוב על משקל הקהל, אסרטיביות ויכולת קריזמה.. אם יש לך את כל אלה, אפשר להתחיל.. זו נישה עם ביקוש יחסית גבוה ועדיפות לבוגרי מסגרות של חוגי מטיילים, קק"ל, החברה להגנת הטבע ועוד.. אבל אם כמו שציינתי יש לך את כל שצריך ואת מרגישה שלזה את מכוונת, חפשי חברות שנותנות שירותי ליווי והדרכה בבתי ספר, זו תהיה חדירה יחסית קלה להתחלה, אח"כ תוכלי להשתלב בקלות רבה יותר במסגרות הגדולות יותר. לשכת התעסוקה לא נוגעת בנישות אלה.
3. לגבי סידור בתים, זו נישה יחסית חדשה וטרנטית, שמתאימה בעיקר למעצבי בתים, שמציאים בין היתר סידור.. או לחברות אריזה שמציעות על הדרך את השירות, את יכולה לבדוק אם את יכולה לחבור לחברה כזו, אני צופה שיהיה מאוד לא פשוט, כיוון שהביקוש לעשייה זו עדיין בחיתוליו. אפשרות אחרת היא כעצמאית, לשם אני לא מכוונת אותך כיוון שחסרים לי המון נתונים עליך לשם כך.
ייעוץ מגולשת ב"סירה" דומה
היי חנאן, אני אמנם אינני יועצת תעסוקתית וקטונתי לייעץ באופן פורמאלי, אולם קראתי את פנייתך, אני מבינה את מצבך,\ מאחר ואני גם במצב קצת דומה ולאחר הבנה שהתחום שעסקתי בו בשנים האחרונות איננו מתאים לי...
רציתי לשאול אותך אם בחנת את האופציה של הדרכת טיולים? לפי מה שכתבת על אהבתך לספורט ולטבע, נראה לי שעשוי מאוד להתאים לך
דבר נוסף שכדאי לך לדעתי לחשוב עליו הוא: מסדרת בתים. יש מקצוע של סידור בתים: את מגיעה לבית של אנשים, שמאוד בבלגן ופשוט מסדרת אותו לפי צרכיהם: מתייקת את המסמכים במקום מסויים ומייעצת היכן לשים אותם על מנת שהאיזור יהיה מסודר, מוצאת פתרונות איכסון להמון דברים פזורים, בקיצור משהו שנשמע לי מאוד נחמד ומספק.. מה דעתך?
ח
חנאן
לדגנית מאת חנאן
היי תודה על ההצעות אהבתי את הרעיון של הדרכת טיולים,מדריכת כושר וגם את העניין של סידור יש לך מושג איך ניתן להגיע לעבודה כזאת של סידור בתים ומשרדים את האמת לא נעים לי לעבוד בבתים אז אני מעדיפה משרדים או משהו דומה תודה
ד
דגנית
ועוד משהו מתאים ופרקטי
שיכול להתחבר אלייך: מאוד אופנתי עכשיו לעשות הסבה להוראה, חשבת לעשות הסבה למורה לספורט/ חינוך גופני? אני חושבת שמדובר בלימודים של שנה בלבד במכון וינגייט ואת כבר יכולה להיות מורה מן המניין .