שלום, אני (33) בעלת תעודה הנדסאי תעו"נ, ובעלת תואר ראשון בלוגיסטיקה וכלכלה של בר אילן, (החוג המשולב מדעי החברה- לוגיסטיקה) ממוצע ציונים כללי 76.2 . (ממוצע ציונים של החוג בלבד 77.4). לאחר הלימודים עד לאחרונה עבדתי כ 5 שנים בתחום הלוגיסטיקה, והתפטרתי לאחר שהפכתי לאמא, מאחר ומקום העבודה היה רחוק מביתי (קיבלתי מכתבי המלצה טובים מאוד). נכון לעכשיו אני מובטלת ומחפשת עבודה בתחום במרכז. בני מתחיל בקרוב ללכת למשפחתון.אני רוצה להביא ילדים נוספים בהמשך ולקחת משכנתא :-).... התחלתי לחשוב על לימודי הוראה,יעוץ חינוכי מושך אותי במיוחד. מה דעתך/כן ? איזה דרך תציעו לי להמשיך ?
ה
הדר גולדשמידט
שאלות לחידוד לפני הסבה
דיאנה שלום, את מעלה פה שני תחומים שונים לגמרי, לוגיסטיקה עוסקת בשירות, שרשרת אספקה ובעיקרה נוגעת לציודים. הוראה / ייעוץ חינוכי עוסק רק באנשים ובתהליכים בינאישיים. האמהות בהרבה מקרים משנה גישה ופותחת שער לתחומים נוספים, אך לפני שאני תומכת מרחוק בצד זה, אשמח לחדד איתך את העניין.
5 שנים בתחום הלוגיסטיקה והמלצות חמות אומרות שהיית טובה במה שעשית. האם זה רגיל? האם את טובה ברוב הדברים שאת עושה? או שזה תחום שעניין אותך? האם קצת בעשייה בתחום? בחנת התפתחויות בתוכה?
מה מביא אותך לתחום החינוך? ליעוץ? האם התנסית במשהו מלבד האמהות שמקרב אותך לנישה? האם שוחחת עם איש מקצוע העוסק בתחום?
למדת להנדסאית והשלמת תואר בתחום הלוגיסטיקה, התמדת בנישה ממוקדת, האם זה בשל הנטייה שהיתה/יש לך או שזה היה מהלך "לוגיסטי" לכיוון תואר?
אשמח לחדד איתך את הנושא אחרי מענה לשאלותיי, בברכת סוף שבוע נעים.
תשובה
קודם כל - תודה ! ראשית, לא שוחחתי עם איש מקצוע. אני בשלב המחשבה הראשוני לחלוטין- אם ההסבה משתלמת כלכלית לאמא, וזאת למעשה השאלה שלי. אני טובה ברוב הדברים שאני עושה, תמיד משתדלת לעשות יותר. אני טובה במקצוע שלי, אבל אלמלא הייתי טובה גם ב"אנשים" הייתי מצליחה פחות. ומקבלת פחות המלצות. בבית הספר למדתי במגמת תעשיה וניהול, ומאז אני סוג של אדם התנהלות חכמה, גם ברמת החומר וגם ברמה האישית. ולכן המשכתי להנדסאי, ההמשך לתואר היה תהליך יותר לוגיסטי לכיון תואר ראשון. אבל תכלס ניהול מלאי באופן חכם הרבה פחות מושך אותי משיפור חייהם של ההולכים לבית ספר. עכשיו אני לא מרגישה בכלל התלהבות לחזור לתחום הלוגיסטי. תודה על ההתייחסות ! דיאנה.