שלום רב לכן, הנני בעלת תואר ראשון בחינוך והוראה אך אינני עוסקת בתחום. כיום אני עובדת בתחום של גביית חובות בבנק למשכנתאות- הגעתי לתפקיד הנוכחי ללא כל רקע קודם. החוזה שלי בבנק עתיד להסתיים בעוד כשנה בערך אז אסגור תקופה של 5 שנים בבנק ללא קביעות או אופציה להמשיך בתפקידי או תפקידים אחרים. אני מאוד מתלבטת לאחרונה לאן לפנות מבחינת קריירה, האם להישאר בתחום של גביה ולחפש עבודה דומה או שאולי תואר שני במנהל עסקים יכול לעזור לי להתקדם בארגון כמו בנק גדול אחר?. אני דיי אובדת עצות כי המחשבות על העתיד ועל הביטחון הכלכלי שלי משפיעות כבר מעכשיו למרות שיש לי עוד שנה בתפקיד. האם היית ממליצה לי לפנות ללימודי הנהלת חשבונות? לימודי תואר שני?
אודה להתייחסותכן בעניין. תודה רבה
ה
הדר גולדשמידט
תחום הגבייה והנה"ח
אדוה שלום, לא ציינת אם את נהנית במה שאת עושה? אני מבינה שהתגלגלת לתחום .. האם העשייה מספקת אותך?
את מוצאת בה עניין? אם כן הרי שבהחלט אמליץ לחפש בתום העבודה בבנק להשתלב במשרד עו"ד בגבייה. יחסית לבנק זה יהיה שדרוג בתנאים ובסביבת עבודה אך עם זאת יהיה לסביבה יחסית יציבה ונינוחה, כשל הבנק.
אם העשייה הזו אינה לרוחך אך נותנת לך את היציבות והשקט לו את חותרת, הרי שאז שווה לעשות בירור יותר מעמיק ולהבין מהן היכולות שלך ולאן שווה לכוון.
לימודי הנה"ח למי שעוסק בגבייה תמיד תורמים ואם את מעוניינת לזוז מעט מהגבייה ולהשאר בסביבת הכספים, הנה"ח בשלביה הראשונים מכניסה משמעותית פחות כסף אך מגיעה בסופו של דבר לשכר יפה של גובה ואם תבחרי להתמקצע בתחום אז גם השכר יראה בהתאם.
לגבי לימודי מנהל עסקים, פה אני פחות ממליצה, אלא אם את מכוונת לניהול בתחום הגבייה, וגם אז הייתי ממליצה קודם להשתלב בחברה בתחום הגבייה, ללמוד ובמקביל לטפס, זה לא מהלך שפותח את הדלת, רק תומך בעשייה פנימית מתאימה.