הדר שלום! הנני גבר בן 32, נשוי+1. בשנת 2007, סיימתי את לימודי הנדסאי תעשיה וניהול בהתמחות לוגיסטיקה סחר בינ"ל ורכש. כיום לאחר שבדקתי אין ספור אפשרויות אני מאוד רוצה להיכנס לתוכנית מיוחדת באוניברסיטת חיפה להשלמה לתואר רב-תחומי. (שנתיים לבעלי דיפלומת הנדסאי - בשעות הערב וימי שישי). תחומי הדעת בתואר זה קוסמים לי מאי פעם. אני עצמי אדם של מקצועות מתחומים אלו כגון: משפטים, פסיכולוגיה, ממשל, פוליטקה וכו'. לימודים הנדסיים זה לא הצד החזק שלי ואני ממש לא אוהב את זה (גם את לימודי ההנדסאי לא סבלתי) - חשוב לציין שאני בעל יכולת למידה מצויינת, אני מרגיש שלם עם התואר הזה מאחר והתחומים הנלמדים בו זה ממש אני. כיום אני עובד בחברת היי-טק בתחום הלוגיסטי (מחסנאי בכיר) - לצערי בעקבות נישואי ומעבר לצפון הארץ נטשתי מאחור עבודה מאתגרת ביותר באזור המרכז (קודמתי שם למנהל מחסנים - וכיום אני מחסנאי בלבד במפעל היי-טק בצפון). שאלתי אליך: האם מניסיונך המקצועי, תואר רב תחומי במקרה הספיציפי שלי (מאחר ויש לי הנדסאי) יכול לקדם ולתרום לי לפלס את הדרך לתפקיד טוב יותר.
תודה מראש על תשובתך,
עופר
ה
הדר גולדשמידט
מתחום הלוגיסטיקה לאן
עופר שלום, אני מבינה שאתה נמשך יותר לפן ההומני, פחות מספרים יותר תוכן ומילים. אבל במה היית רוצה לעסוק? אתה כבר נמצא בשוק התעסוקה, לאן היית רוצה לכוון?
הבעיה בבחירת תחום ראשוני הוא שקשה לזוז ממנו, גם ברמה האישית וגם מצד המעסיקים הפוטנציאליים. תהליך של הסבה דורש השקעה מעבר לפן הלימודי והכספי, גם מכוונות פנימית נטייה מיומנויות וכמובן השכלה וכישורים.
האם חשבת על תחום היצוא/יבוא? תואר ראשון אינו הכרחי אך יוכל לסייע לך בעתיד להתקדם, שוב אינו הכרחי, ההתמחות בלוגיסטיקה תוכל לסייע לך בשינוי אך נדרשת רמת אנגלית משתנה, לתחום היבוא בסיסית לתחום הייצוא טובה מאוד.. מכאן תוכל להתפתח לכיוונים שונים בתוך החברה כיוון שתחום השילוח עוסק בעיקר בשירות לקוחות מקצועי, בין אם בתחום עצמו או בתפקידי שירות מקצועיים מקבילים.
אני ממליצה לך בחום לצד תשובתי, לפנות לייעוץ תעסוקתי ולעשות מהלך זה ממקום מחושב. בפורום ניתן לענות בהקשר לשאלותיך בלבד, בפגישה תוכל לקבל מענה רחב ומלא.
לימודי תואר ראשון
הדר שלום! קודם כל תודה על תשובתך הארוכה והמנומקת, אני ימקד יותר את דברי, אני מעוניין להגיע לתפקיד יותר ניהולי/הרכשתי (רכש) או ניהולי בתחום המחסנים והלגויסטיקה שילוח וכו'. בדקתי קורסים רבים בתחומים אלו (מה גם שיש לי ידע רב בתחומים אלו מההתמחות בלימודי ההנדסאי שלי), אני חושב שקורסים כאן לא יסיפו לי דבר. לכן רציתי להשלים לתואר ראשון ואולי על ידי כך לבלוט יותר מאחרים בנושאים אלו.
תודה, עופר
ה
הדר גולדשמידט
השלמה לתואר מהנדסאי
עופר שלום, כדי להמשיך להתקדם לתפקידי ניהול תואר עשוי לעזור, לא בהכרח. בד"כ ההתקדמות בחברה תלויה בחברה עצמה, בצרכים שלה ובאופן בו אתה מתנהל ולוקח על עצמך מחויבויות וכו..
אני מבינה שאתה מתעניין בנוגע לחברות אחרות, אליהן תוכל לעבור בתום לימודי התואר. גם פה זה קצת מלכוד, כיוון שעל פי רוב לוקחים לתפקידי ניהול רק מי שכבר ניהל.. ההזדמנויות בד"כ מגיעות מבפנים, ממקום עבודה. כך שאם אין מקום להתקדמות בחברה שלך סביר להניח ששווה לחפש כבר עכשיו חברה שבתוכה ניתן יהיה לעשות את המהלך ובמקביל לנכס השכלה תומכת.
מבחינת בחירת מסלול לימודים שיאפשר להתקדם ביום מהימים: השלמה למהנדס תעשייה וניהול - עדיפות עליונה!! הנישה הזו כוללת תפ"י, רכש, לוגיסטיקה, שרשרת אספה וכו.. תחליף פחות טוב אבל שעושה לרוב את העבודה, תואר ראשון במנהל עסקים / ניהול ותקשורת או כל כל שילוב של ניהול שתוכל לנכס לארגון. לימודי פסיכולוגיה בפני עצמם לא יקדמו אותך בתחום הניהול, למרות שיתרמו לך לא מעט ברמה האישית ומכאן גם בעבודה.. פרדוקס הא?!