אהלן הדר, קודם כל אחלה פורום וטוב שיש אותו פה! אני עומדת בפני החלטה גורלית- תקשורת או פסיכולוגיה???? לשניהם אני נמשכת מאוד. תמיד אמרתי עוד מגיל קטן שאהיה עיתונאית ואלמד תקשורת אבל פתאום כל נושא הפסיכולוגיה מושך אותי, לדעת על התנהגויות של בני אדם וכו'. מצד שני מטריד אותי השילוב לאחר סיום התואר- בתקשורת צריך את הקשרים ואת צריכה להית טובה מאוד בתחום כדי להגיע למקומות הטובים (נכון, גםם בפסיכו) ובפסיכו את צריכה תואר שני כדי לעסוק באמת כפסיכולוגית ובנוסף נפתחות לך המון דלתות.
התואר בפסיכו הוא דו חוגי כך שישנה התלבטות נוספת: פסיכו+קרימינולוגיה או פסיכו' +סוציולוגיה אנתרופולוגיה..
בבקשה עזרי לי לעזור לעצמי להגיע להחלטה....אני בדילמה נוראית...
תודה:)
ה
הדר גולדשמידט
כלים לבחירת כיוון לימודים ותעסוקה לחיים
שלום לך, ותודה על המחמאה :)
תחום הכתיבה, עריכה בין אם בעיתונות או בפורטלים אינטרנטיים דורש לרוב עבודה קשה מהתחתית, קשרים תמיד מקצרים שלבים, בכל תחום..
לעסוק בפסיכולוגיה כמטפלת נדרש בהחלט תואר שני וסטאז'. נכון לכל בחירה וכניסה לתחום חדש ללא ניסיון, הדרך מורכבת, אבל מה הם 4-7 שנים בלימוד וחדירה לעיסוק מול עשייה של למעלה מ- 40 שנה??
השאלה איזה תחום מדבר אליך יותר ואיפה הוא פוגש אותך. ערכי רשימת תכונות שאת חושבצת שמובילות אותך בחיים בכלל ובבחירה הנוכחית בפרט והתייחסי אל כל נקודה לשני התחומים בנפרד, אנסה להסביר:
אם את טיפוס סקרן, שאוהב להכיל, שמעוניינת לאפשר לתהליך להתרחש בצפייה ובתמיכה ממוקדת לרוב מהצד ולעיתים גם לשקף הרי שהפסיכולוגיה היא הכיוון.
אם הסקרנות שבך רוצה מעוף, להבין מה עומד מאחור, כדי לסייע לאחרים, רוצה מקום לביטוי שלך ולסייע בשינוי, הרי שאז העיתונות היא יותר הכיוון.
כך תעברי על חוזקותיך ועל כל הנקודות שגורמות לך לבלבול, לרצון של שני התחומים, ירידה לפרטים ממוקדת בצורה כזו תסייע לך להגיע להחלטה.
את מוזמנת להיעזר בי כאן אחרי שתתקדמי בתהליך. בהצלחה, הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי תעסוקתי 052-6969745