תואר ראשון: הנדסת תוכנה או מדעי המחשב? ואיפה ללמוד?
תואר ראשון: הנדסת תוכנה או מדעי המחשב? ואיפה ללמוד?
עמרי
1 תגובות
היי,
הגעתי לשלב בחיים שבו אני רוצה להתחיל ללמוד לתואר, אבל קודם כל אני צריך להחליט מה אני רוצה ללמוד.
קצת הקדמה על עצמי- קוראים לי עמרי למדתי בתיכון במגמת מחשבים - 5 יח' מתמטיקה, 5 יח' פיזיקה, 10 יח' מחשבים. אח"כ למדתי שנת י"ג במכללה במגמת מחשבים והשלמתי תואר טכנאי. לאחר מכן התקבלתי לקורס תכנות של בסמ"ח בצבא (באזרחות זה מוכר בשם ממר"ם). עכשיו אני תוכניתן ביחידת לשם בצה"ל, ונשארו לי קצת יותר מ-4 וחצי שנים לשחרור (בהנחה שלא אחתום עוד קבע). יש לי אפשרות ללמוד תוך כדי הצבא. אני יכול לקבל הטבה של חצי יום חופש בשבוע לצורך לימודים, + יום שישי שבכל מקרה יש לי חופש.
בהתחלה לא הייתי בטוח שאני רוצה ללמוד מחשבים. יש לי עוד תחומי עניין, ואני לא רוצה להיות מקובע למקצוע התכנות רק בגלל שיש לי יותר נסיון בתחום. אבל אחרי שבחנתי קצת את האפשרויות שלי, אני דיי בטוח שבסופו של דבר ההחלטה הכי טובה היא מחשבים (ההתלבטות שלי הייתה בין מחשבים לגרפיקה\עיצוב גרפי).
עוד דבר שאני צריך לקחת בחשבון זה שאני גר בחור. אני גר בכוכב יאיר, למי שלא מכיר האוטובוסים לפה זה זוועה. האוטובוס האחרון כל יום מכפ"ס לכוכב יאיר הוא ב-19:30 בערב (ובימי שישי זה בצהריים).
אז יש לי שתי התלבטויות- 1. האם לבחור תואר בהנדסת תוכנה או במדעי המחשב? כפי שאמרתי אני תוכניתן בצה"ל. יש לי ניסיון בתכנות אפליקטיבי, C#, JAVA, J2EE, PLSQL. ונותרו לי עוד 4 וחצי שנים לצבור עוד נסיון. אני מאמין שזה מאוד יעזור לי להתקבל לעבודה. אם מישהו יכול לפרט מה ההבדלים בתכל'ס בין הנדסת תוכנה למדעי המחשב זה מאוד יעזור לי. המלצות לכאן או לכאן גם יתקבלו בברכה. 2. איפה ללמוד? מבחינת מרחק מהבית? כוכב יאיר זה דיי קרוב לכפר סבא, למי שלא מכיר. הבעיה העיקרית זה שאין לי רכב, ולחזור הביתה אחרי לימודי ערב זה קצת בלתי אפשרי בשבילי. לימודים עצמאיים - אני שוקל את האוניברסיטה הפתוחה, אבל הבנתי שזה ממש קשה כי לומדים הכל לבד, ובעיקר כשאני בצבא אין לי יותר מדי זמן להקדיש ללימודים עצמאיים. רמת הקושי - הבנתי שתארים מאוניברסיטאות מסויימות נחשבים יותר קשים מאחרות (או ממכללות). לעומת זאת שמעתי שתואר שנחשב קשה גם יותר נחשב בשוק, ויותר קל להתקבל איתו לעבודה. עד כמה זה באמת משפיע? ואיזה אוניברסיטאות\מכללות מומלצות מבחינת רמת הקושי?
תודה על הזמן שלכם! עמרי.
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המחשב באו"פ ??
עמרי שלום, אין הרבה הבדל בין שני התארים, הנדסת מחשבים פותחת בטיפה יותר יריעה לכיוון מקצועות ההנדסה, אך במקרה שלך, לאור הניסיון שלך אני ממליצה ללכת על המסלול הקצר יותר, מימלא זה בעיקר בשביל התעודה. אין ספק שיחד עם תואר וניסיון בצבא לא תתקשה למצא עבודה במקומות איכותיים, כך שזו בהחלט חשיבה טובה. מבחינת איפה.. אני לא יכולה לעזור לך בזה, אני כן יכולה לומר שאוניברסיטאות נתפשות טוב יותר בקרב מעסיקים ולא רק בגלל רמת הקושי, אלא בגלל איכות התכנים, המרצים ועוד.. כשתצא לעולם האזרחי תרוויח הרבה מאוד כסף בחודש, כך שתחבורה ציבורית תפסיק להוות מכשול, עד אז תיאלץ לפתור את הנושא ביצירתיות מקומית..
לגבי האוניברסיטה הפתוחה, בכללי תואר במחשבים בהחלט לא פשוט, ואני מאמינה שללמוד אותו לבד זו משימה לא פשוטה, אך גם לאו"פ יש מסגרות חצי סגורות - פתוחות, שמאפשרות ללמוד ביחד ולחוד, שווה לברר, ארבע וחצי שנים זה זמן מצוין ללמוד את התואר מאיזו נקודה בארץ שתרצה.