שלום, שמי רעות בת 26 לאחר טיול רב שנים בעולם החלטתי לחזור השנה כדי ללמוד . יש שני תחומים שכבר זמן רב אני מתלבטת בניהם והאמת לאחר הבדיקות האין-סופיות באינרנט, גם מבולבלת :) בתחום התאטרון, אני יותר מתעניינת בתחום התאטרון הקהילתי - אני רוצה לעבוד עם אנשים, אך מרגישה שהתואר ממוקד מדי ומתמקד בנושא מאוד ברור תאטרון, כמו כן יש את בעיית ביקוש העבודה לאחר התואר ושכר הולם.
ועם זאת יש את תחום לימודי הסביבה- הטבע, לחשוב ולחיות ירוק עם הטבע הוא חלק שמאוד "בוער" לי, וגם שם יש לי הרגשה שאני יכולה לשנות ולעזור לאו דוקא בצורה ישירה של עזרה לאנשים, אבל לא רוצה למצוא את עצמי במעבדה. בתחום מדעי הסביבה אני גם לא כל כך בטוחה היכן עדיף ללמוד האם באוניברסיטה או במכללה, היכן יותר "נחשב" כביכול ללמוד. בברכת יום טוב.
ה
הדר גולדשמידט
טיפול- הדרכה או עיסקי-הדרכה
רעות שלום, שתי האפשרויות שבינהן את מתלבטת יכולות לענות לעשייה עם אנשים שבה תוכלי לעזור, שתיהן מכוונות לעזרה מכיוון אחר.
בגדול לימודים באוניברסיטה נחשבים ליוקרתיים יותר ושכר הלימוד סביר בהרבה מהמכללות הפרטיות, לעומת זאת, התחומים שציינת, שניהם, פתוחים לתוספות מעניינות ומגוונות במכללות, כך שבמקרה זה, הבחירה צריכה להיות בהתאם לעניין בתחום.
נסי לחשוב על הצעדים שאחרי התואר, במה היית רוצה לעסוק, מה היה מעניין אותך יותר? תחום התיאטרון יכול לקבל מינוף טיפולי- הדרכתי ותחום האקולוגי יכול לתפוס כיוון עיסקי - הדרכתי.