מזה כבר במשך כמה חודשים,או אפילו למעשה בתקופת לימודי התקשורת שלי אני נמצא בלבטים לגבי זהות עתידי המקצועי.כשהתחלתי ללמוד תקשורת לא הלכתי לייעוץ מקצועי ובחרתי מקצוע זה מתוך תחושת רצון להתחיל ללמוד,לאחר מכן התברר שעשיתי כנראה טעות שבחרתי בתחום הזה,כי אני לא אוהב כל מה שקשור לתחום העיתונאות ואינני מתחבר לחלק מן התכנים הנלמדים בתחום התקשורת.התכנים היחידים שהצלחתי איכשהו להתחבר אליהם היו בקורס אחד שעסק בהקשר הלשוני לתקשורת.
לאחר לבטים ארוכים בנושא החלטתי לפנות למכון לייעוץ קריירה ובתוצאות האבחון נמצא כי אני חזק בכל מה שקשור לאנגלית ויש לי היכולת לשים לב לפרטים.היא המליצה על התחומים הבאים:בלשנות,מידענות,תרגום,או להמשיך את התואר בתקשורת וללמוד קופירייטינג.חודש וחצי אחרי האבחון ישבתי עם עצמי וחיפשתי באינטרנט לגבי תחומים שמושכים אותי כיביכול ועלו לי כל מיני אפשרויות הזויות כמו אופטומטריה(אני לא אדם ריאלי מטבעי פשוט הגעתי לתחום הזה כי נזכרתי שאימי הציעה לי את האפשרות הזו,ולאחר ביקורי האחרון אצל רופא עיניים דיי סיקרן אותי כל העניין-בערך כמו כל דבר אחר שהתעניינתי בו!),בלשנות..כי יש לי אוזן דיי טובה לדעתי לשפות וגם קניתי לאחרונה שני ספרים הקשורים בתחום מתוך התעניינות קטנטנה בו,ספרות,כי אני אחד שיש לו יכולת הבעה בכתב וספרות דיי סיקרן אותי לאחר תוכנית שראיתי על אמיל חביבי ז"ל,ארכיאולוגיה,כי אני פה ושם רואה תוכניות על תרבויות והדבר לפעמים מסקרן אותי,ואני טיפוס דיי חקרן וסקרן לגבי דברים מסויימים,ברובי אני הומאני ולא ריאלי זאת אני מודה.
נכון לעכשיו אני מבולבל לגמריי ומנסה לעשות סדר בדברים הללו.שאלתי לך היא,מן המכתב אשר כותב לך אני ברגעים אלו ממש,איזה טיפוס את רואה מהדברים שאני מתאר כאן?ואיזה מקצוע יכול להתאים לי לדעתך..?
בתודה עמוקה מקרב לב
אור
ה
הדר גולדשמידט
לימודי תקשורת לאן למקד..
אור שלום, מהכתוב נשמע שאתה אוהב לכתוב ולהתפלפל וטוב בזה!אם תרצה להמשיך בכיוון זה, יש לא מעט תחומים העוסקים בתוכן בעולם התקשורת - אינטרנט, טלויזיה, חברות שעוסקות בשיווק מוצריהן בארץ ובחו"ל ועוד רבים.. הכיוון הזה בהחלט מתאים ללימודים שהתחלת בהם.
מיידענות גם הוא תחום שעשוי להתאים לך, כיוון שהוא דורש חקירה ויכולת כתיבה לא מעמיקה, הרבה עבודה על המחשב לצד השיווק וגם כאן לימודי תקשורת בהחלט מתאימים.
לגבי ארכיאולוגיה, אופטימטריה אלה תחומים שונים לגמרי כאשר ארכיאולוגיה משאיר יחסית מעט מקום למשחק, בעיקר תחום החפירות וההדרכה בשטח. ואופטימטריה בעיקר מכירות בחנויות משקפיים.. ממה שאני שומעת בין השורות, אלה תחומים שייצרו את צעדייך ולא ישאירו לסקרנות שבך הרבה מקום להתפתח.
על פניו נשמע לי שהלימודים שבחרת גם אם לא ברובם מתאימים, עונים לך על אפשרויות רבות לעתיד. נסה כבר במקביל ללימודים להתעניין בעשייה בתחום: כתיבה, עריכה והזנת תכנים יכולה להיעשות בהרבה תצורות, לא בהכרח במשרות מלאות ואת רובן ניתן לשלב עם לימודים, זה ייסיע לך בסיום הלימודים להשתלב בשוק העבודה וייתן לך סיבה להמשיך בתואר :).
המשך פנייה בנוגע ללימודי תקשורת
למען האמת אני לא ממש מת על תחום התקשורת ממש וזה לא בוער בתוכי,אני אולי אוהב יותר את הפן הלשוני ויש לי אוזן טובה לשפות לדעתי.גם אני מסוגל להביע את עצמי בכתב,שזה עוד צד חזק אצלי.אלו עוד מקצועות חוץ ממידענות את ממליצה עליהם?אני אישית חשבתי או על בלשנות או ספרות...מה דעתך בעניין?
ה
הדר גולדשמידט
התחום הלשוני
אור שלום, תקשורת מאגדת בתוכה את תחום התוכן בע"פ ובכתב, כמובן שבלשנות נכנסת רזולוציה מקצועית נוספת לעולם זה ויחד עם זאת מצמצמת אפשרויות.. לא הגבתי על ספרות כיוון שציינת זאת כבדרך אגב, מה היית רוצה לעשות בחיים?? להיות מורה לספרות ולשון? אם כן אז האלטרנטיבות שהעלית בהחלט מתאימות. תחום הספרות די מגביל באפשרויות אחרי התואר, מה אתה מוצא בו מעניין?
נסה לחשוב הפוך, שחרר לרגע את ה"מה תלמד" ומה הטייטל של המקצוע שיהיה לך וחשוב מה מעניין אותך? על דרך השלילה ניתן להקבל תמונה, אבל היא מקוטעת ולא שלמה. על דרך החיוב התמונה ברורה הרבה יותר. אם אתה אוהב את הפן הלשוני יופי, אנחנו מסתובבים סביבו בדיון המשותף, קח אותו כמה צעדים קדימה, מה היית רוצה לעשות איתו? באילו פלטפורמות ורק אחרי שתבין לאן אתה מכוון חזור לעסוק במה ללמוד.
המשך פנייה בנושא הלשוני
מסתבר שאני אוהב לשמוע באוזני שפות אחרות מדוברות ולפעמים אני אומר לעצמי הלוואי ויכולתי לדבור אחת מהן או כמה שפות בבת אחת.אני מסוגל לשמוע עברית ולדבור עברית כהלכה,אך שפה כמו צרפתית,ספרדית נשמעות לי מעניינות וכיפיות לדיבור.וגם הפן הלשוני שלהן נשמע מעניין לחקירה.דבר אחד אני יודע,כשאני שומע שפות באוזני אני מתחיל להסתקרן מאוד.אך גם תחום הספרות מאוד קורץ לי ואני לפעמים אדם מאוד יצירתי שיודע להביע עצמו בכתיבה וגם אני מחפש תואר להעשיר את הנשמה.מה לעשות הדר?
ה
הדר גולדשמידט
תקשורת/בלשנות/שפות/ספרות
הי אור, אתה שואל מה לעשות?? התשובה פשוטה מאוד להפסיק להתפלפל ולבחור את אחת מהאפשרויות הבאות: 1. בלשנות/ לימודי שפות/ ספרות. 2. תוכל כמובן להשאר בתקשורת ולנצל את אהבה שלך להתפלפלות בכתיבה ובכלל בשפה, שזו היתה תשובתי מלכתחילה.. ובמקביל להתחיל ללמוד שפות..