1. היי ניסיתי מספר פעמים להשלים בגרויות כבר כמה פעמים אך ללא ההצלחה ( אני נבחנת משנה אינטרני ) , עכשיו בעקבות מה שראיתי כאשר השלמתי את הבגרויות הוא כמה דברים שפשוט לא הייתי מרוצה בעקבות זה אני קיבלתי החלטה לעבור לנבחנת אקסטרנית ומנסה שוב להשלים בגרויות במקום אחר , אפילו עשיתי אבחון חדש כי הישן שלי כבר לא בתוקף וכו' , אני בחורה שלא מרימה ידיים בקשר לבחינות הבגרות ולפסיכומטרי ואני אמשיך לנסות עד שאצליח אני בחורה עקשנית מאד מאד ושלא מוותרת בקלות .
2. החלום שלי הוא ללמוד כמו כולם הכוונה להתקבל לתואר ראשון ואני כבר יודעת מה אני רוצה ללמוד ואיפה אבל תנאי קבלה אני לא מצליחה לקבל מהם לא בטלפון ולא באתר לשלהם .
3 . אני לוקחת את כול האפשרויות וחושבת אלה על העתיד שלי, במידה ואני לא אתקבל ללימודים גבוהים מה הם אפשרויות הלמידה והתעסוקה שלי ?
4 . אני לא בטוחה במה שאני הולכת להגיד עכשיו אבל אני חושבת שמבחינת תעסוקה יהיה מאד קשה מכמה סיבות ואחת מהן היא שאני סיימתי תיכון אבל לחינוך מיוחד וזה קצת עושה רושם לא ממש טוב על המעסיקים ושנית כול אין לי כול כך מה להציע חוץ מהעבודה אחת שהייתה לי ובקיצר אני לא ממש יודעת כיצד לקדם את חיי ואני אשמח לקבל עזרה ומענה ממך .
תודה מראש מאמיליה בת 23 מחיפה
ה
הדר גולדשמידט
מאיפה להתחיל..
אמליה שלום, אתחיל מהסוף, אף מעסיק לא צריך לדעת שלמדת במסגרת חינוך מיוחד, כך שהנתון הנ"ל לא צריך להלחיץ אותך. מה גם שאני יכולה להעיד שהיום יותר ויותר אנשים מאובחנים כבעלי קשיי למידה, כך שברוכה הבאה לאחוז גבוהה מהאוכלוסיה המועסקת.
לגבי החוסר ניסיון שלך בעבודות, ככה זה בתחילת הדרך, אין ניסיון תעסוקתי! יש לזה גם יתרונות מצד המעסיק שיכול להכשיר אותך ולעצב אותך כראות עיניו, כך שאל תחששי, תחשבי על האיכויות שיש לך להציע כבן אדם, מקום העבודה יספק לך את יתר המיומנויות.. :)
לגבי תנאי קבלה, אינני יכולה לעזור לך, אך באתר קיימת פונקציה ייחודית בה את יכולה לפנות למוסדות ונציג מטעמן יחזור אליך ויתן לך מענה. אני מצרפת בתחתית תשובתי לינק לפנייה למוסדות.
בנוגע לבגרויות ולתואר בכלל, תמיד תוכלי ללמוד באוניברסיטה הפתוחה, שאינה דורשת תעודת בגרות. תעודה של האו"פ כשל יתר האוניברסיטאות.
שאלה לגבי מתן תשובה למעסיק על בית הספר התיכון בו למדתי
להדר
תודה רבה לך על התשובות , אבל שאלה לי אלייך אני כתבתי קורות חיים ובקורות חיים כתבתי את שם בית הספר התיכון בו למדתי ( רגבים ) , אם מעסיק שלא מכיר את בית הספר שבו למדתי שואל אותי מה זה בית הספר הזה אז איך וכיצד אני צריכה להגיב ולענות לו ( אני לא יכולה לשקר לו ) ? .
אשמח לתגובה בנושא הנ"ל
מאמיליה
ה
הדר גולדשמידט
איך להבליט יתרונות כשהחסרונות ברקע
אמיליה שלום, לא לשקר! כמו בפגישה ראשונה, לא משקרים אבל לא מוציאים על ההתחלה את התחומים בהם את פחות חזקה.. כך שלשאלתך, אם את נשאלת על ביה"ס תאמרי שהוא ביה"ס לבעלי בעיות קשב וריכוז. אבל כמו שבראיון את נשאלת לחולשות ולחוזקות שלך, יש לציין את החולשות בסימן חיובי, לדוגמא בהקשר שלך: אני לא מתרכזת בקריאה ממושכת בסביבה רועשת, במקרים כאלה אני שמה אטמים.. או לחילופין, אני עושה הפסקות קריאה כל חצי שעה ומשלבת נושאים נוספים שאי נדרשת לטפל בהם..
בראיון עבודה צריכים ללכת עם החצי כוס המלאה, אם המעסיק שמראיין אותך לא יהיה מעוניין בך בשל מגבלותייך, הרי שהפסיד, את צריכה להצטייד במה כן יש לך להציע ואיך את מתמודדת עם מגבלותייך.
הרי מי כמוך יודע שמגבלות של קשב וריכוז מתקזזות עם יתרונות אחרים שהם מנת חלקך, אתרי מהם וצייני אותם.
בהצלחה :) הדר גולדשמידט - ייעוץ והכוון מקצועי תעסוקתי 052-6969745