שלום, אני בת 22. סיימתי ללמוד שנה ראשונה לתואר ראשון במדעי-המחשב באוניברסיטה.
קשה לי להחליט האם להמשיך ללמוד מדעי המחשב או להתחיל בתחום אחר. הדברים העיקריים שבהם אני חזקה ושאני אוהבת הם לוגיקה, חשיבה מתמטית, ניתוח ועיבוד מידע, יצירתיות, ייעוץ לאנשים וראייה מרחבית. רובם באים לידי ביטוי במדעי המחשב, והלימודים והתפקידים בתחום זה גם מעניינים אותי. אני מוכרחה לציין שהחלטה האם להפסיק ללמוד תחום זה היא מעט קשה, שכן אני אוהבת את התחום, סיימתי שנה ראשונה והתואר עשוי להוות בסיס טוב בשבילי לצורך תעסוקה.
אולם - אני עוד לא בטוחה אם אני מספיק אוהבת את התחום הזה כדי להתמסר ללמודים כפי שנדרש. מכייון שמדובר בתואר שדורש המון השקעה, כמו כל תואר אחר או אף יותר, אני רוצה להמשיך בו רק בידיעה שאני באמת אוהבת ורוצה לעסוק בכך.
יש מספר תחומים שאני חושבת עליהם בתור אפשרות בעיקר – אדריכלות, סטטיסטיקה, מנהל עסקים ומשפטים. אל כולם אני מתקבלת באוני' שונות.
אני מתלבטת – האם להמשיך בלימודי מדמ"ח? האם לבחור בתחום אחר, ואם כן באיזה מהם?
כמו כן – רציתי לדעת - מה הסטטוס והביקוש של בוגרי תואר ראשון בסטטיסטיקה ובמנהל עסקים בשוק? מהן אפשרויות התעסוקה לתחומים אלה?
ובמקרה שאלמד תואר ראשון דו-חוגי - מהן ההשלכות של כך: 1. בלימודים: מבחינת הקף הלימודים בכל אחד משני החוגים? 2. על התעסוקה: האם אוכל לעסוק בכל אחד משני התחומים גם בנפרד? 3. האם כל אחד מהם יוכר לי כתואר בפני עצמו?
תודה רבה רבה מראש קלייר
ה
הדר גולדשמידט
מדעי המחשב, סטטיסטיקה, אדריכלות ומנהל עסקים
קלייר שלום, אפתח בזה שלא תדעי לבטח שום מקצוע עד שלא תעסקי בו ובכל תחום יש לא מעט הסתעפויות אחרי האקדמיה.. אני מבינה את הרצון אבל אין לו אחיזה במציאות לצערי.
לגבי המקצועות שהעלית, כל אחד פונה לנישה אחרת. אדריכלות תעסוק בצד הלוגי היישומי של בניין מול תכנות שיושב מנגד שגם בו תוכלי לעסוק בצד האריכלי של מערכות טכנולוגיות. משפטים פחות לוגיקה, הרבה לגיטימציה, ניירת, חוזים וחפירה בדינים, החלק של ייצוג שקורץ וודאי יחסית קטן, קחי זאת בחשבון. סטטיסטיקה מתעסקת בעזר לתכנון פחות בעשייה עצמה, הרבה טבלאות ושוב תמיכה בהחלטות מהצד הכמותי. מנהל עסקים הפך בשנים האחרונות למקצוע יחסית כללי שמשדרג את הסטודנט בעשייה, הלימוד פחות סולל את הנתיב.
לגבי לימודים בדו חוגי, מבחינת היקף, ללא ספק בחרת בלימודים קשים יותר בדרישה ובהיקף, כל יתר הבחירות יהיו קלות יותר, אך התמורה תהיה בהתאם. השילוב יוכל לסייע לך בבחירת הנתיב אך ברגע שתתחילי בעשייה תאלצי לבחור נתיב שכמובן ילך ויתפתח בהתאם לבחירה שתעשי בראשית הדרך ותוך כדי עשייה.
ולסיום, בגדול כן, תואר בלימודים דו חוגיים יתפוס ביחד ובנפרד.